Росія спланованими провокативними акціями "розгойдує" Львів,- російський журналіст

Пляшку із "коктейлем Молотова" кинули у будівлю синагоги, антисемітські написи поруч, зірвані пам'ятні таблички з будівлі Товариства єврейської культури, все це сплановані антисемітські акції, вважає російський журналіст.

Антисемітські інциденти, які сталися останнім часом у Львові, явно є спланованими акціями.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав російський журналіст Павло Фельдблюм, який нещодавно переїхав в Україну .

"Щойно повернувся зі Львова, куди приїжджав у зв'язку з огидною серією антисемітських витівок, що трапилися минулого тижня:

- у будівлю синагоги на вулиці братів Міхновських було кинуто пляшку із "коктейлем Молотова";

- поруч із будівлею єврейської громади на вулиці Шолом-Алейхема з'явилися антисемітські написи;

- зірвані пам'ятні та інформаційні таблички, що висіли на будівлі Товариства єврейської культури (вулиця Вугільна).

Пляшка із запальною сумішшю дивом не потрапила в жодне з вікон. Візьми зловмисник на 20 см правіше або лівіше, виникла би пожежа, яка могла знищити або завдати серйозної шкоди одній із найкрасивіших синагог України.

Літній сторож, який чергував тієї ночі, розповів мені, що напад стався в передранковий час, коли ще не розвиднілося, а нічні ліхтарі вже згасли. Степан Йосипович уже сім років охороняє синагогу і не пригадує жодного подібного випадку.

Я поспілкувався з равом Мордехаєм Болдом і його дружиною Сарою. Вони більше 20 років живуть у Львові, завжди відчували себе в безпеці і, звичайно, шоковані тим, що сталося", - розповів Фельдблюм.

Журналіст поспілкувався з місцевою владою: за його словами, вони також шоковані.

"Хто б не стояв за цими 100-відсотково політичними провокаціями, вони повинні знати, що держава добереться до них, і вони будуть покарані. У таких випадках потрібна негайна і однозначна реакція не тільки на місцевому рівні, а й з боку вищого політичного керівництва, правоохоронних органів України. На жаль, на цьому рівні жодних заяв не пролунало. Це помилка, яку не можна повторювати", - написав Фельдблюм.

Його пост у соцмережах прокоментував журналіст Айдер Муждбаєв: "Росія розгойдує ситуацію в Україні по всіх фронтах. З мечетями в Криму вони робили те ж саме, тактика відпрацьована".

"Постійно спроби посварити українців і євреїв!", "Точно такі ж історії відбуваються в Криму з мечетями. Абсолютно ясно, хто в цьому замішаний. У нас один ворог", - пишуть у коментарях користувачі.

Джерело

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...