Росії ще рано спати спокійно: Питання розподілу закордонного майна СРСР ще не закрите,- Посол України у Чехії

На сьогодні Україна лишалася єдиною з колишніх радянських республік, хто не врегулював з Росією питання розподілу майна СРСР.

Посол України у Чехії Євген Перебийніс

Посол України у Чехії Євген Перебийніс заявляє, що питання розподілу закордонного майна колишнього СРСР ще не закрите.

«Коли я тут працював ще років 15-20 тому (радником Посольства України у Чехії – ред.), то ми якраз тоді намагалися шляхом нотного листування з чеським МЗС, і централізовано це відбувалося, і в переговорах з Росією, отримати належну Україні частку, а це 16% від всієї власності колишнього СРСР, свою частку у різних країнах, у тому числі і тут, у Празі. Тут у Росії зараз близько 40 об’єктів. На жаль, тоді цього не вдалося. Зараз взагалі про це навряд чи можна вести мову в умовах російської агресії проти України», – сказав Перебийніс в інтерв’ю Радіо Свобода.

«Але я думаю, що все рівно це питання рано чи пізно постане, тому що юридично воно не є закритим. Думаю, що ми будемо все одно домагатися отримання Україною тієї частки закордонної власності, яка їй по праву належить», – наголосив посол України у Празі.

На сьогодні Україна лишалася єдиною з колишніх радянських республік, хто не врегулював з Росією питання розподілу майна СРСР.

У 2010 році тодішній президент України Віктор Янукович, який нині переховується у Росії, заявляв, що Київ виступає за розподіл майна колишнього СРСР між усіма країнами, що входили до його складу, і не погодиться на «нульовий варіант», за яким воно повністю перейде Росії.

Останньою країною, яка врегулювала з Росією питання розподілу майна СРСР, була Грузія. Це сталося у 2002 році, під час фінансової кризи в цій країні. Тоді, в обмін на певну економічну та фінансову підтримку, Тбілісі підписав з Москвою «нульовий варіант».

Росія визнала себе наступницею СРСР.

Джерело: Радіо Свобода

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...