Путін змилостивився: Ахметову дали шанс

Путін дав Ахметову дев'ять місяців платити його ж робітникам доки не придумають як переорієнтувати потоки на РФ

Останніми днями розмови про «націоналізацію майна» Ахметова в ЛДНР затихли.

Головна причина – росіяни вирішили дати Ахметову шанс ще трохи платити його ж робітникам, допоки в Кремлі не вирішать, як правильно переорієнтувати всі потоки на Росію

Отже, почнемо з простого. Озброєні люди зайшли лише на частину підприємств Ахметова. Але, що більш важливо – люди в костюмах, які повинні були б почати вникати в фінансові потоки і схемиз'явилися лише в готелях і малозначимих підприємствах, які не потребують серйозних капіталовкладень. Де-факто, так звана, нацоналізація зараз призупинена. При цьому в кулуарах курсує магічна цифра 9-10 місяців за які буде знайдена справжня схема «націоналізації».

Справедливості ради треба зазначити, що росіяни дуже непогано обізнані з усіма схемами і ще два роки тому на всіх крупних підприємствах (це стосується не лише Ахметова) з'явилися куратори від ФСБ. Але будь-яка людина, яка хоч трохи розуміється на менеджменті розуміє, що збір інформації і управління це різні речі. Тому відсутність людей в костюмах говорить лише про одне: в Кремлі нема готової схеми по націоналізації. Але це не значить, що вона не розробляється (точніше існує в різноманітних варіантах), але досі ще не затверджена.

Протягом останніх днів на Донбасі побувала російська комісія «високого рівня», яка мала б розглянути варіанти націоналізації. Паралельно в Кремлі відбувалися розмови з власниками цілого ряду підприємств гірничо-металургійного комплекса, які мали б взяти на себе оперативне управління заводами і шахтами. І там же розглядадися кандидатури фуксів, або точніше курченків, які мали б грати роль фронтменів.

Станом на зараз в Кремлі вперлися в схеми, якими буде легалізовуватися продукція. Ряд російських компаній, які могли б взяти на себе «відповідальність» за ці підприємства просто неготові зараз легалізувати ці схеми, бо бояться розширення санкцій. І це головна причина гальмування націоналізації. При цьому, всі розмови про відсунення Суркова від ЛДНР поки є лише розмовами – він залишається головним в Кремлі по цих питаннях. В усякому разі поки що.

Зараз росіяни взяли паузу, яку в найближчі місяці оплатить Ахметов. І тут треба розуміти, що в його логіці втрата мільярда гривень на зарплати протягом наступних 4-5 місяців може окупитися потім, якщо росіяни все ж не знайдуть схему нормальної легалізації для привласнення активів. Поки все ще існує висока вірогідність того, що від Ахметова можуть просто попросити збільшення «рентних платежів».

Простіше кажучи, ситуація тимчасово поставлена на паузу. І зараз сказати коли почнеться новий виток націоналізації не може ніхто – як тільки знайдеться реальна схема і реальний бізнесмен, який готовий гарантувати стабільне фінансування цих підприємств все вирішиться дуже швидко. Хоча більш вірогідний сценарій – майно Ахметова будуть розбирати по шматках. І за відносно короткий проміжок часу його родерибанять. А він тим часом буде хапатися за залишки, які будуть танути на очах.

І останнє. Ми можемо всі радіти тому, як росіяни розірвуть Ахметова. Ми можемо також вимагати націоналізацію Донбасенерго чи Київенерго. Але всі ми маємо також пам'ятати, що платіжки за електроенергію і тепло виростуть безвідносно до того, хто буде керувати цими підприємствами. Вугілля з Донбасу ми будемо купувати в Європі, а там воно дорожче.

Автор: Вадима Денисенко

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...