Путін - в чергу. Трампа закликали зустрітись спочатку з Порошенком

Трампу порадили спочатку зустрітися з керівниками України, а вже потім - з Путіним.

Дональд Трамп / REUTERS

Шестеро сенаторів закликають президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа зустрітися з президентом України Петром Порошенком перед зустріччю з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним.

Відповідний лист сенаторів до президента США розміщено на сайті сенатора-республіканця Роберта Портмана.

"У той час, як ваша Адміністрація продовжує розробляти стратегії для просування американських національних інтересів у сфері безпеки та закордонній політиці, ми пишемо, щоб рішуче заохотити вас залучати наших традиційних союзників та віддавати перевагу зустрічам з закордонними лідерами, які представляють країни, з якими ми поділяємо історичні зв'язки, демократичні цінності та спільні інтереси", - йдеться у листі сенаторів.

"Багато наших союзників в Європі з тривогою очікують на розвиток політики з боку вашої Адміністрації стосовно наших зобов'язань перед НАТО та іншими інституціями, які підтримують міжнародний порядок, який слугував основою для міжнародної стабільності і безпеки з часу завершення Другої світової війни", - наголошують сенатори.

"Особливо, разом з нашими найбільш непохитними союзниками у Європі, ми залишаємося стурбованими щодо безперервної воєнної агресії Росії на сході України та триваючої окупації Криму. Внаслідок дестабілізаційного впливу Росії, близько 10 тис. людей було вбито, понад 20 тис. поранено, і близько 2 мільйонів внутрішньо переміщено з 2014 року. Такого роду нестабільність може мати далекосяжні наслідки для наших союзників та інтересів усього регіону", - зазначається у листі до Трампа.

"В цьому контексті ми рішуче заоохочуємо вас зустрітися з високопосадовцями з України, в тому числі з президентом Петром Порошенком, до будь-яких офіційних зустрічей з високопоставленими російськими чиновниками, включаючи російського президента Володимира Путіна", - наголосили сенатори.

"Зустріч з демократично обраними представниками України надіслала би рішучий сигнал, що Сполучені Штати продовжують віддавати перевагу нашим відносинам з довготривалими союзниками, та залишатимуться прихильними нашій підтримці суверенітету і територіальної цілісності України перед обличчям триваючої агресії", - заявили сенатори.

У листі, який датовано 4 травня та опубліковано 8 травня, стоять підписи сенаторів Роберта Менендеса, Джона Маккейна, Роберта Кейсі-молодший, Джеймса Інхофа, Джин Шахін та Роберта Портмана.

Зустріч президента України Петра Порошенка з американським колегою Дональдом Трампом відбудеться після того, як сторони узгодять порядок денний.

portman.senate.gov

portman.senate.gov

Джерело: УНІАН.ua


Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...