"Придавила на швидкість": Про жахливу смертельну ДТП у Харкові, - Нацполіція (фото)

Версію теракту слідство не розглядає.

Версію теракту слідство не розглядає. Фото: Медіапорт

«Уже перемикалося світло світлофора, дівчина придавила на швидкість, внаслідок чого це зіткнення сталося», - начальник Головного управління Нацполіції у Харківській області Олег Бех, повідомляють Патріоти України.

ДТП у центрі Харкова, внаслідок якої загинули шестеро людей, сталася через порушення правил дорожнього руху. Зокрема водій Lexus рухалася на заборонний сигнал світлофора.

«Автомобіль Lexus RX під керуванням дівчини 20 років, рухаючись на заборонний сигнал світлофора, здійснив зіткнення з автомобілем Volkswagen Touareg під керуванням чоловіка 49 років. Внаслідок зіткнення Lexus вилетів на тротуар вулиці Сумської та скоїв наїзд на 11 пішоходів».

Бех уточнив, що одна з постраждалих – вагітна жінка, версію теракту слідство не розглядає.

Водночас начальник обласної поліції не зміг сказати, у якому стані була водій автомобіля Lexus, що вчинив наїзд на людей. Зі слідством дівчина «активно спілкується».

«За моєю інформацією, саме на заборонений сигнал світлофора – уже перемикалося світло світлофора, дівчина (водій Lexus) придавила на швидкість, внаслідок чого це зіткнення сталося... Документи на автомобіль є, слідство більш детально скаже. Є у неї права, документи на право керування», – розповів Бех.

Він зазначив, що водій автомобіля Volkswagen Toureg, із яким зіткнувся Lexus, перебуває «в нормальному стані». Підстав для його затримання не було.

Раніше ЗМІ назвали ім'я харків'янки, яка в момент смертельної ДТП 18 жовтня перебувала за кермом Lexus RX 350. Нею виявилась 20-річна студентка ХНУ імені Каразіна, донька місцевого бізнесмена Олена Зайцева. У мережі вже опублікували фото дівчини.

Другим учасником смертельної аварії у центрі Харкова був Геннадій Дронов. За інформацією ЗМІ, 59-річний чоловік займається роздрібною торгівлею та здає в оренду нерухомість.

Як повідомляв «Главком», у середу ввечері автомобіль Lexus після ДТП викинуло на тротуар, де в цей момент знаходилися десятки пішоходів. Повідомлялося, що 11 осіб постраждали: п’ятеро громадян загинули, шестеро отримали травми різного ступеня тяжкості.

Згодом стало відомо, що в ДТП загинули шестеро людей.

Фото: mediaport.ua

Мерія Харкова пообіцяла допомогти в організації похоронів та лікуванні постраждалих.

Наразі постраждалі госпіталізовані, це в основному жінки, серед них – вагітна на сьомому місяці, яка перебуває в дуже тяжкому стані.

Радник глави МВС Антон Геращенко також розповів, що на автомобілі, який збив людей у Харкові, раніше вже порушували правила дорожнього руху.

Список громадян, потерпілих під час резонансного ДТП в центрі Харкова, особи яких вже встановлені:

Загиблі:

1) Євтеєв Олександр Сергійович, 27 років;
2) Кобисєва Ніна Львівна, 28 років;
3) Умаєва Олена.

Доставлені до лікарні:
1) Берченко Олена Ігорівна, 25 років;
2) Неудачин Юрій Юрійович, 24 роки;
3) Нестеренко Оксана Василівна, 36 років.

Особи ще двох жінок встановлюються: вагітна жінка доставлена до обласної лікарні, інша постраждала — до відділення політравми харківської лікарні.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...