Протоієрей прокляв росіян: "Нехай ваші кіношні вбрання зміняться на жалобні" (відео)

Протоієрей Чаплін прокляв росіян за фільм "Матильда".

Чаплін: Прокляття боже нехай впаде на всіх  Фото: pravmir.ru

Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на відео з офіційного каналу протоієрея на You Tube.
Вихід у прокат фільму Олексія Учителя "Матильда" є "всеросійським блюзнірством", за яке буде проклято всіх, хто зняв, просунув чи просто подивився фільм, заявив екс-спікер РПЦ, протоієрей Всеволод Чаплін.
Відеозвернення він опублікував на своєму каналі в YouTube.

Скріншот з відео

"Прокляття боже нехай впаде на всіх, хто схвалив його поширення у країні. Прокляття боже нехай впаде на всіх нас, на весь наш народ, який цього блюзнірства не зупинив. Нехай ваш нахабний і самовдоволений сміх зміниться на гіркі сльози. Нехай ваші кіношні вбрання зміняться на жалобу", – заявив він.
Чаплін додав, що всі, хто допустив вихід фільму, "негідні життя", і закликав на них "кару божу". Водночас екс-спікер РПЦ додав, що шлях покаяння відкрито, але "він буде важким".

Кадр з фільму "Матильда"

Фільм "Матильда" про стосунки цесаревича Миколи з балериною Матильдою Кшесінською спричинив великий резонанс у РФ. У липні 2017 року Чаплін закликав заборонити фільм "Матильда", оскільки він є актом "ритуального царевбивства", після якого в росіян не залишиться шансу вижити в новій світовій війні.

Наталя Поклонська з портретом царя Миколи II і кадр з фільму "Матильда"

Депутат Держдуми Наталія Поклонська скаржилася на картину в Генеральну прокуратуру РФ. У країні почалися масові протести православних організацій проти виходу фільму. Генпрокуратура РФ не знайшла екстремізму та образи почуттів вірян у картині.

Протести / фото MeduzaУ день прем'єри в Санкт-Петербурзі 23 жовтня 15 противників фільму прийшли під кінотеатр із портретами та іконами Миколи II. У Москві 24 жовтня затримали сімох осіб. Прокатник фільму, генеральний директор кінокомпанії "Каро Премьер" Олексій Рязанцев заявив, що скандал не завдав істотних збитків прокату картини в РФ.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...