Протести в Росії відволікають Путіна від агресії в Україні, - активіст українського Громадського люстраційного комітету

Потенціал зростання популярності лідера на війні і шовінізмі вичерпано, вважає Карл Волох.

Карл Волох: Що гарячіше Путіну буде там, то більше температура знизиться тут

Сутички і громадянські протести в Росії є важливим для України фактором. Таку думку висловив активіст українського Громадського люстраційного комітету Карл Волох на своїй сторінці у Facebook.

"Нинішні події показують, що потенціал зростання популярності лідера на війні і шовінізмі вичерпано. Для нас це дуже важливо. Що гарячіше президенту Володимиру Путіну буде там, то більше температура знизиться тут", – зазначив він.

Активіст підкреслив, що якщо російська влада буде змушена для заспокоєння людей перерозподіляти бюджет у бік соціальної допомоги, військовий бюджет РФ неминуче скоротиться.

"Якщо Путіна все ж знесуть, то майже кожен, хто прийде на його місце, не відповідатиме за рішення (зокрема, щодо війни в Україні) і буде дуже зацікавлений у співпраці зі Заходом, знятті санкцій, кредитах і т. ін. Це означає, він набагато легше піде на пошук компромісу – нехай хоча б часткового. Загалом, нам не все одно, як там будуть розвиватися події. Це я не від емпатії, яка раптово прокинулася, кажу, а з чистого раціо", – підсумував Волох.

26 березня в Москві, а також найбільших містах російського Далекого Сходу і Сибіру пройшли демонстрації з вимогою відставки прем'єр-міністра Росії Дмитра Медведєва. У Фонді боротьби з корупцією Олексія Навального повідомили, що на мітинг в Новосибірську вийшли близько 4 тис. осіб.

У Владивостоці поліція затримала 30 учасників акції. Демонстрації також пройшли в містах Уралу та Поволжя.

Перед початком акції "Він нам не Дімон" у Москві затримали її ініціатора Навального, під час протесту ще 130 осіб, пізніше – всіх співробітників його фонду. За останніми даними правозахисників, поліція Москви затримала 358 осіб.

Приводом для антикорупційних мітингів стала публікація розслідування Фонду боротьби з корупцією російського опозиціонера Олексія Навального, який 2 березня оприлюднив дослідження про "корупційну імперію" прем'єр-міністра Росії Дмитра Медведєва під назвою "Він вам не Дімон". У фонді стверджують, що прем'єр-міністр і його оточення створили злочинну схему, засновану на благодійних фондах, якими управляють друзі, однокурсники та довірені особи глави уряду.

Джерело: "ГОРДОН"

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...