"Повзли на пузі. "Найбільше я боявся, що накриють "Градом", тому що там ніде закопатися": Ветеран АТО розповів, як вибирався з Іловайського котла

Два роки тому українські військові потрапили в оточення. Ветеран згадує трагічні події та вважає, що вижити в котлі йому допомогла удача.

 "Іловайський котел"

Ветеран АТО Микола Коваленко (прізвище змінене на прохання героя публікації), який служив в складі добровольчого батальйону патрульної служби міліції особливого призначення "Миротворець", розповів, як йому вдалося вибратися з Іловайського котла.

Про це він повідомив "Апострофу".

За його словами, довелося повзти через поле соняшників.

"Найбільше я боявся, що накриють "Градом", тому що там ніде закопатися. Все поле було в воронках, кожну хвилину прилітало, ми утискувались в землю. Одному моєму товаришу в один такий "приліт" розірвало спину", - зазначив Коваленко.

За його словами, коли група (всього було осіб 10) опинилася в метрах 800 від будинку з пораненими, по краю села вдарили САУ. Так, всі, хто не встиг вибратися з того будинку, загинули.

Коваленко вважає, що вижити в котлі йому допомогла удача, а також навички, зокрема, по використанню навігатора.

Як тільки його група вибралася з соняшників, там з'явилися БТРи росіян.

"Потім виявилося, що переважну більшість полонених взяли саме в соняшниках", - додав боєць.

Джерело

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...