Повторна перевірка допінг-проб Олімпіади 2008: Україна отримала срібну медаль замість бронзової

У травні 2016 року МОК і Всесвітнє антидопінгове агентство оголосили про повторну перевірку "з використанням найсучасніших методів наукового аналізу" зразків, узятих у спортсменів на Олімпіадах 2008 і 2012 років.

Барріос, Трефтон й Антонова на п'єдесталі в Пекіні

У зв'язку з дискваліфікацією кубинської легкоатлетки Яреліс Барріос, яка посіла друге місце на змаганнях з метання диска на Олімпійських іграх 2008 року, українська спортсменка Олена Антонова офіційно стала срібним призером. Про це повідомляє Федерація легкої атлетики України з посиланням на офіційний лист із Міжнародного олімпійського комітету.

Зміни в підсумковому протоколі змагань, які відбулися 18 серпня 2008 року, унесені в таблицю на сайті Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій.


Антонова в Пекіні показала результат 62 м 59 см. Олімпійською чемпіонкою стала американка Стефані Браун Трефтон – 64 м 74 см.

Барріос була дискваліфікована за підсумками повторної перевірки допінг-проб.

У травні 2016 року МОК і Всесвітнє антидопінгове агентство оголосили про повторну перевірку "з використанням найсучасніших методів наукового аналізу" зразків, узятих у спортсменів на Олімпіадах 2008-го та 2012 років.

Було виявлено понад 100 позитивних допінг-проб, зокрема – у чемпіонів і призерів Ігор.

Так, усю російську четвірку позбавлять нагород через спійману на допінгу Кривошапко.

Усю російську четвірку позбавлять нагород через спійману на допінгу Кривошапко (друга зліва)

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...