Зараз дуже модно відмовлятись від цукру. Однак варто пам'ятати, що повна відмова не є корисною для організму, як і тотальна відмова від усього іншого. Цукор варто просто замінити на інші продукти, які теж в собі містять таку корисну для організму глюкозу. Це можуть бути, наприклад, фініки, курага, родзинки чи натуральний мед. Про це пише видання 24 Канал, повідомляють Патріоти України.
Також цукор у випічці замінюють стевією, яка є в рази кориснішою, а також знижує рівень "поганого" холестерину в крові. Стевія – це натуральна рослина, яку висушують і переробляють у білий порошок, а його, власне, і додають у випічку, чай чи каву. Ця речовина дуже концентрована, тому її треба набагато менше.
А тепер ми вам розкажемо найкращі рецепти солодощів без використання цукру.
Інгредієнти
Рецепт сирників без цукру
Приготування
1. Родзинки замочуємо в окропі перед початком приготування тіста.
2. Збиваємо домашній сир із яйцями. Продовжуючи цей процес, додаємо ваніль та корицю.
3. Додаємо решту інгредієнтів. Замішуємо тісто.
4. Готове тісто ховаємо на 30 хвилин у холодильник.
5. Півгодини пройшло, дістаємо тісто і розкладаємо його по формочках для кексів, після чого ставимо усе у розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин.
6. Для тих, в кого немає духовки, а робити кілька закладок у мультиварці ліньки, можна посмажити більш традиційним способом на пательні.
Сирники можна подавати просто так або ж полити перед тим варенням (але не забувайте, що там теж є цукор, і дуже багато).
Інгредієнти
Приготування
1. Кокосову олію розтоплюємо на водяній бані.
2. Відділяємо жовтки від білків. Жовтки збиваємо. Туди ж додаємо кокосову олію, горіхи, родзинки і розпушувач. Якщо у вас немає розпушувача, можна скористатись давнім дідівським метод – погасити соду в оцті.
3. Білки збиваємо з щіпкою солі до піків.
4. Обережно поєднуємо і перемішуємо дві частини.
5. Необхідно змазати форму, вилити суміш і поставити на випікання на 50 хвилин при температурі 180 градусів. Якщо робите в мультиварці – ставте на 55 хвилин.
Для більшої краси можна змазати пиріг зверху шоколадною масою – розтоплена кокосова олія з керобом (або какао). Тоді виходить смачний шоколадний торт.
Інгредієнти
Приготування
1. Горішки замочуємо на ніч, потім подрібнюємо. Кількість горішків залежить від того, наскільки горіховий смак ви хочете отримати.
2. Кокосову олію розтопити на водяній бані.
3. Перемішуємо усі інгредієнти, із отриманої суміші потрібно сформувати кульки.
4. Ставимо кульки у холодильник хоча б на півгодини.
5. Після того варто обваляти кульки у какао, так вони стануть схожими на трюфельні цукерки.
Усе готово, можете ласувати солоденьким. Арахісову пасту можна забрати, так само як і мед (без нього цукерки теж солодкі), а замість горіхів використати фініки із курагою. Але останні перед використанням треба замочити в окропі хоча б на 30 хвилин.
Інгредієнти
Приготування
1. Очищуємо вишні від кісточок. Поміщаємо їх у блендер і робимо вишневе пюре.
2. Борошно просіюємо, додаємо туди олію, вишневе пюре та воду. Перемішуємо тісто до однорідного стану.
3. Тісто необхідно поділити на дві частину: одну третю та дві третіх. Обидві накриваємо харчовою плівкою і ставимо у холодильник на 40 хвилин.
4. За цей час очищуємо фрукти для начинки пирога, ріжемо їх.
5. 40 хвилин пройшло – дістаємо тісто. Більшу частину розрівнюємо по формі, яка попередньо була змазана маслом. Розкласти необхідно так, щоб вийшли бортики. Розкладаємо підготовлену начинку з фруктів. Це все накриваємо меншою частиною тіста, завертаємо бортики, розрівнюємо і відправляємо у духовку на 1 годину на 180 градусів.
Дуже важливо! Не діставайте пиріг, поки він гарячий. Йому треба дати вистигнути, інакше він може розкришитись. А ще краще – після того поставити пиріг на годину в холодильник, тоді він краще просочиться.
Інгредієнти:
Приготування:
1. Як завжди, замочуємо сухофрукти у окропі на півгодини.
2. Нарізаємо кубиками яблуко.
3. Заливаємо пластівці соком на 5 хвилин.
4. Додаємо у пластівці борошно з розпушувачем і олію. Засипаємо усе в блендер і перебиваємо до однорідної маси. Тісто має вийти за консистенцією як сметана. Якщо раптом вийшло густіше – додайте сік, якщо рідкіше – борошна.
5. В отриману суміш додаємо яблука, родзинки та курагу.
6. Усе розливаємо по формочках для кексів, але заповнюємо їх на 2/3. Ставимо усе у розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.
Смачні кекси без цукру можна притрусити зверху какао-порошком. А якщо ви хочете отримати шоколадний присмак, в тісто можна додати трохи керобу, але тоді треба менше борошна.
Необов'язково відмовлятись від солодощів через те, що ви не їсте цукру. Варто всього-на-всього почати готувати для себе. Тож смачного!
За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...
Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...