Порушено справи за статтями ККУ "хуліганство" і "погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча" після сварки голови Вищої ради правосуддя з активістами

Активісти молодіжного руху "Традиція і порядок" прийшли до будинку Бенедисюка зі звинуваченнями його в корупції 17 березня.

Голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк

Після сутички голови Вищої ради правосуддя Ігоря Бенедисюка з активістами поліція порушила два кримінальні провадження за фактом хуліганських дій і погрози або насильства щодо державного чи громадського діяча, про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

"Попередньо встановлено, що чиновник на автомобілі під'їхав до свого дачного будинку, де побачив групу активістів із прихованими обличчями, які вигукували гасла, писали на паркані та обклеювали його плакатами. Коли він намагався проїхати повз, молоді люди почали блокувати транспортний засіб, який через деякий час усе ж поїхав із місця події. Згодом власник помешкання повернувся до будинку, де разом із дружиною намагався стерти зроблені написи на паркані. На місце знову прибули активісти, виник конфлікт", – йдеться в повідомленні прес-служби.

У поліції заявили, що Бенедисюк вистрілив із нагородної зброї, "щоб заспокоїти групу осіб, які відмовлялися представлятися і погрожували господарю та його дружині".

Унаслідок конфлікту 12 учасників доправили в Дарницьке відділення поліції у Києві, куди прибув адвокат затриманих.

"Кілька доставлених відмовилися давати будь-які пояснення, посилаючись на ст. 63 Конституції України, інші зазначили, що жодних хуліганських дій не чинили, а проводили мирну акцію. Хто розмалював паркан і розклеював плакати, вони не знають", – повідомили в поліції.

Правоохоронці проводять слідство, щоб установити всі обставини інциденту і надати правову оцінку діям учасників.

Увечері 17 березня активісти молодіжного руху "Традиція і порядок" прийшли до будинку Бенедисюка зі звинуваченнями його в корупції. Суддя застосував зброю. Про це повідомив один із учасників конфлікту Євген Карась.

У Вищій раді правосуддя заявили, що на Бенедисюка напали понад 10 осіб у балаклавах, через що він нібито і зробив попереджувальний постріл у повітря з особистої зброї.

Сьогодні Бенедисюк заявив, що невідомі напали на нього через його "принципову позицію" щодо звільнення і відсторонення суддів.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...