Поліція в домофон не дзвонить, або як не стати жертвою стеження, - лайфхак (відео)

Уважність, обережність і комунікабельність допоможуть людині уникнути стеження з боку потенційних грабіжників.

Про це в ефірі Обоз.LIVE заявив ветеран АТО, військовий експерт Юрій Колесников, повідомляють Патріоти України.

За його словами, ключовим фактором у питанні безпеки є інформація, яка надходить звідусіль.

"Людям заважають тільки люди, і допомагають людям теж люди. Тому спілкуйтеся з сусідами, знайдіть собі співрозмовників, друзів", - сказав він.

Експерт наголосив, що елементарні речі можуть врятувати людині життя: "Завжди допомагайте сусідам, якщо вони вас про щось попросять. Ввічливість - запорука безпеки".

З сусідами потрібно знайомитися

Колесніков розповів, що бандити зазвичай ведуть спостереження за своєю жертвою, сидячи на лавці біля під'їзду. "Тому вітайтеся з сусідами - ви будете їх знати в обличчя", - зазначив він.

"Візьміть за правило - пропишіть номера автомобілів, які стоять біля під'їзду, обережно з'ясуйте - де чия машина", - заявив експерт.

Якщо відеореєстратор в таких авто повернутий у напрямку квартири жертви, наголосив він, то це вже привід для тривоги.

"Якщо в одному і тому ж місці з'являються машини, власників яких ви не знаєте - це теж причина для занепокоєння", - сказав ветеран.

Стеження за щоденним маршрутом

Також експерт порадив приділити увагу щоденному маршруту - "якщо в один і той же час ви приходите в певне місце, то вже вивчаєте значну кількість людей, які постійно зустрічаються по дорозі".

У разі, якщо маршрут раптово змінюється, додав він, а на шляху зустрічаються ті ж самі особи, то це явна ознака стеження. "З якого переляку ви йдете по іншому маршруту, а вони слідом за вами?" - запитав Колесніков.

Поліціянт у домофон не дзвонить

Також він порадив у жодному разі не відкривати незнайомим людям, коли ті дзвонять у домофон, представляючись співробітниками комунальних служб або поліції.

"Ви не знаєте, кого впускаєте. Ви відразу скажіть: "Зателефонуйте до того, хто вас викликав", - зазначив експерт. За його словами, для правоохоронців зайти в будь-який під'їзд не проблема - у них є універсальний ключ, який підійде до будь-якого домофону.

В іншому випадку, заявив ветеран АТО, вони можуть звернутися до компанії, яка обслуговує домофони, щоб на час відключити даний пристрій.

"Не хвилюйтеся, поліціянти увійдуть у під'їзд без вашої допомоги", - пояснив експерт.

Підозрілі знайомства

Завжди потрібно проявляти обережність, коли "на вас заходять через третіх знайомих", - сказав Колесніков. Якщо невідома особа спеціально знайомиться з найближчим оточенням своєї жертви, зазначив він, то це вже небезпечно.

У рідних і близьких "обережно поцікавтеся - хто в соцмережах ставить їм занадто багато запитань про вас", - порадив ветеран АТО.

"Це прості способи безпеки. Так ви вбережете себе від крадіжки, розбійного нападу на вулиці", - додав Колесніков.


Джерело

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...