Погода на весь 2019-й рік: Чим порадують синоптики

Зазвичай точно спрогнозувати погоду на весь рік вперед дуже складно, а професійні синоптики за подібні прогнози не беруться або роблять розпливчастими.

Народні синоптики спрогнозували погоду на 2019-й рік. В кінці січня очікується потепління і слякось, а ось літо не буде надто спекотним, пише видання "Вєсті", інформують Патріоти України.

Якою буде зима: прогноз на січень-лютий

Кліматологи відзначають, що зима не стане аномально холодною. Якщо на півночі країни все вкрите снігом, то в південних регіонах опади будуть помічати рідко. У другій половині січня, скоріше за все, повернуться холоди. В цей період температура може опускатися до мінус 10-15 градусів. В кінці січня синоптики чекають чергового потепління і сльоти, а ось лютий буде холодним і сніжним. Крім того, дуже вірогідний сильний вітер під час лютневих морозів.

Весна прийде пізно

Як і у 2018 році, сніг буде покривати значну частину країни майже до квітня. Згідно з народними прикметами, в роки, коли Великдень приходить пізно, холоди тримаються довго. Великдень у 2019 році святкуватимуть 28 квітня. Найкращою температурою в березні буде 9-10 градусів тепла. Тепло різко змінить холод в кінці квітня.

Чи спекотним буде літо?

До температури у 20-23 градуси можна готуватися вже в середині травня. При цьому на півдні країни літо буде традиційно жарким і задушливим, а на решті території - м'яким і не задушливим. Попереджається, що в червні на Заході і Півночі України можуть бути затяжні дощі, а також кілька хвиль похолодань. Липень і серпень будуть теплими. На півдні дощі будуть рідко, а ось на півночі і заході можна чекати дощів, але не спекотних днів – з температурою близько 30 градусів тепла.

Синоптики радять їхати на море ближче до серпня, коли опади мінімізуються, а температура буде стабільно в районі 30 градусів.

Сіра осінь настане лише в листопаді

У вересні ще можна буде ходити у літньому одязі. Весь місяць температура буде не нижче 18-20 градусів. Крім того, синоптики прогнозують відносно суху осінь, аж до кінця жовтня. На початку листопада розпочнеться справжня сіра осінь з опадами і холодами. На початку листопада температура буде в районі 5-8 градусів тепла, а ось на півночі ближче до грудня українці побачать перший сніг і заморозки.

У вівторок, 1 січня, в більшості регіонів України не передбачається опадів, проте морози продовжать посилюватися. У перший день 2019 року невеликий мокрий сніг і дощ вірогідні лише в західних областях країни. При цьому місцями вранці очікується туман, а також ожеледиця.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...