"Подивіться на Абхазію, на Цхинвалі – там "руський мір", крім руїн нічого немає". Помста за батьків і "борг": Розвідники з Грузії розповіли, чому воюють на боці ЗСУ (відео)

У російсько-грузинській війні в 1992-1993 роках брали участь члени УНА-УНСО. Тепер Українську армію поповнили досвідчені бійці з Грузії, котрі мають досвід бойових дій. Їх називають привидами, тінями чи кажанами.

Скріншот з відео

Про це передає ТСН, повідомляють Патріоти України.

День військової розвідки традиційно минає майже непоміченим, як і робота самих розвідників, покликаних залишатися невидимими для ворога. Їх називають привидами, тінями чи кажанами, більшість уникає будь-якої публічності, однак декотрі з них не бояться показати своє обличчя перед телекамерами, йдеться в сюжеті ТСН.

Почорнілими від пороху руками розвідник-грузин скручує паперову троянду та дарує її журналістці. "Це грузинська хитрість – навіть на війні подарувати красу", - каже він. Серед обгорілих стін "Гюрза" цитує Шекспіра і Данте, але попри гуманітарні таланти, став військовим, який не випускає цигарки з рук.

"Подивіться на Абхазію, на Цхинвалі – там "руський мір", крім руїн нічого немає", - каже він.

"Руський мір" забрав життя батька "Гюрзи", і проти цієї ідеології грузин тепер боронить Україну.

Свій бойовий шлях в АТО грузин розпочав у полку "Азов", бився за Широкине. Тоді підполковник у відставці грузинської армії вважався волонтером – іноземцям у Національну гвардію офіційно неможна. "Не знаю, чому, коли ці іноземці більше роблять заради України, ніж ті, хто сидить удома досі та патріотизм обговорює на рівні чашечки кави", - дивується він. У Збройних силах "Гюрза" став старшим солдатом розвідувального взводу. Втрату свого звання пережив легко, бо відчуває борг перед Україною. "Коли в 1992-му хлопці з УНА-УНСО воювали за мою батьківщину – ми цього не забуваємо. Грузини в боргу ніколи не залишаться", - пояснив розвідник.

В ім'я дружби з українськими бійцями у Абхазії за Україну прийшов воювати і Мамука. "Тут ні, а ось у Абхазії доводилося три доби трупами вкриватися і не виходити", - пригадує свою розвідницьку діяльність грузин. Службу в розвідці він характеризує одним словом – терпіння. Часто доводиться виходити за лінію розмежування, слідкувати за ворогом годинами. "Найскладніше – це чекати", - зізнається він. Нині служити з ним у розвідку пішов і 20-річний син Казимир. "Має на собі випробувати, що належить в армії", - пояснює батько.

Скріншот з відео

Талісмани у розвідників такі ж, як і у більшості воїнів – улюблені тварини. У Мамуки з Казимиром це пес-кавказець Лова, у "Гюрзи" дві маленькі іграшки. "Був обстріл, нахилися за нею – і куля над головою пролетіла", - каже боєць. Тепер він завжди ходить з ними в тил до ворога. "Я їх ніколи не кидаю, і вони мене не кидають", - зізнається розвідник. Він пишається тим, що його жінка – українка. І каже, що для неї завжди обирає найкрасивіші троянди.

Джерело

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...