"Плащ-невидимка": На Росії заявили про створення нової технології для військових

Як заявляють, нова розробка зробить російських військових невидимими для засобів розвідки противника.

Концерн Тракторні заводи використовував в розробці останні досягнення наноіндустрії.

Нова розробка зробить російських військових невидимими для засобів розвідки противника. Про це повідомляє Интерфакс з посиланням на концерн Тракторні заводи (КТЗ).

"Сама технологія поки не розкривається, хоча розробники не приховують, що використовували в ній останні досягнення наноіндустрії", - сказали в прес-службі концерну.
Стверджується, що нова технологія дозволить надати радіопоглинаючі властивості будь-якій тканині "практично без зміни її масових та інших параметрів, іншими словами - дозволяє зробити бійців, одягнених в звичайну уніформу, невидимими для радіолокаційних приладів розвідки".
Розробка дозволить створити легкі радіопоглинаючі або радіорозсіювальні матеріали, що застосовуються в сучасних засобах маскування рухомої військової техніки та особового складу.

"Сьогодні для цих цілей пристосовані різні маскувальні сітки, накидки на основі багатошарових тканих структур, лакофарбові покриття тощо. Всі вони важкі, чимало з них працюють в досить вузьких діапазонах довжин хвиль або мають низькі експлуатаційні характеристики", - сказали в концерні.

Крім того, в концерні повідомили, що нова технологія дозволяє створити для військових тканини з мембранним ефектом. Це досягається нанесенням на тканину тонкого фторопластового покриття зі спеціальними властивостями. Мембранні тканини широко використовуються в спортивному одязі, військовій уніформі і там, де людина змушена працювати в екстремальних умовах.

"Застосування таких тканин в екіпіровці військовослужбовців дозволить значно підвищити їхній комфорт при роботі в широкому діапазоні температур і навантажень", - зазначили в КТЗ.

Восени 2015 року стало відомо, що в США розробили перший функціонуючий "плащ-невидимку". В основі розробки лежить принцип роботи плазмових резонаторів, роль яких виконують маленькі наноантени із золота. Вони здатні трансформувати світло в коливання електронів.

Це, у свою чергу, не дозволяє падаючому на плащ світлу розсіюватися, роблячи об'єкт невидимим для ока людини чи для фоточутливої лінзи камери. Світло при цьому перетворюється в інші форми енергії.

Фото: Xiang Zhang group, Berkeley Lab / UC Berkeley

Интерфакс

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...