Планове підвищення пенсій в Україні: Кому, скільки та коли,- Інфографіка

В Україні відбудеться планове підвищення пенсій.

З 1 травня 2017 року в Україні відбудеться планове підвищення пенсій. Відповідно до закону "Про Державний бюджет України на 2017 рік", прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність, буде збільшений до 1312 гривень. У зв'язку з цим громадян очікує перерахунок пенсійних виплат.

Як зміняться суми, і які категорії пенсіонерів будуть отримувати доплати.

Інфографіка: прес-служба Мінсоцполітики

Хто і скільки отримає

У Пенсійному фонді розповіли, що з 1 травня будуть збільшені наступні види виплат:

- мінімальні розміри пенсій та доплата за понаднормовий стаж;

- мінімальні пенсійні виплати;

- державна соціальна допомога на догляд інвалідам війни;

- підвищення ветеранам війни та членам їхніх сімей;

- підвищення жертвам нацистських переслідувань;

- пенсії за особливі заслуги перед Україною;

- надбавка донорам.

Інфографіка: прес-служба Мінсоцполітики

Зазначається, що перерахунок проведений в автоматичному режимі і не вимагає додаткового звернення пенсіонерів до органів Пенсійного фонду. Загалом нові суми виплат отримають понад 8,2 млн пенсіонерів, однак розмір підвищення у кожного індивідуальний.

Інфографіка: прес-служба МінсоцполітикиІнфографіка: прес-служба МінсоцполітикиІнфографіка: прес-служба МінсоцполітикиІнфографіка: прес-служба МінсоцполітикиІнфографіка: прес-служба МінсоцполітикиІнфографіка: прес-служба МінсоцполітикиІнфографіка: прес-служба МінсоцполітикиІнфографіка: прес-служба МінсоцполітикиІнфографіка: прес-служба Мінсоцполітики

Коли можна отримати нові пенсії

Виплата пенсій у нових розмірах забезпечена фінансовими ресурсами і буде здійснюватися з четвертого числа відповідно до встановлених датами виплати з урахуванням святкових та вихідних днів.

В травнем 2017 року святкові дні - 1,2,9 травня, вихідні дні - 6,7,8 травня. У ці дати підприємства поштового зв'язку та банки не працюють. Якщо дата виплати пенсії припадає на вихідний або святковий день, то громадяни, які отримують пенсії через поштові відділення, зможуть забрати їх у перший робочий день після вихідного (святкового) дня, а через банки - в банкоматах відповідно до встановлених графіків виплат.

Раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що якщо Верховна Рада схвалить проект пенсійної реформи, підготовлений урядом, до 15 липня 2017 року, то пенсії громадян можна буде осучаснити вже з 1 жовтня поточного року.

Джерело: "Обозреватель"

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...