Підлеглих Авакова "поприжали": Українці навчатимуться водінню по-новому

У Нацполіції «відібрали» право визначати дороги, на яких дозволяється навчання водінню.

Обучение вождению транспортных средств запрещено в жилых зонах и на автомагистралях. Об этом черным по белому написано в Правилах дорожного движения. Маршруты и перечень дорог для обучения согласовывается с уполномоченным подразделением Национальной полиции.

Однако Кабинет Министров издал постановление «О внесении изменений в Правила дорожного движения» №660 от 30.08.2017 года, которым лишил Нацполицию данных полномочий.

В частности, было убрано второе предложение из пункта 24.9 24.9.

"Забороняється навчання водінню транспортних засобів у житловій зоні, на дорогах для автомобілів та на автомагістралях. Перелік доріг, на яких дозволяється навчання водінню транспортних засобів, погоджується з уповноваженим підрозділом Національної поліції."

А также изъят подпункт г) из пункта 32.1

«…32.1. З уповноваженими підрозділами Національної поліції узгоджуються: а) розміщення в смугах відведення автомобільних доріг або червоних лініях міських вулиць і доріг та їх штучних спорудах кіосків, павільйонів, рекламоносіїв, пересувних торговельних пунктів, а також на прилеглих територіях, будинках, спорудах — адміністративних приміщень підприємств, установ та організацій; б) умови та порядок руху колон у складі більш як п’яти механічних транспортних засобів; в) порядок буксирування двох і більше транспортних засобів; г) маршрути та перелік доріг, на яких може проводитися навчання водіння транспортними засобами.»

Кто теперь будет контролировать перечень дорог и маршруты под обучение вождению автомобиля в постановлении не уточняется.

Судя по-всему, данные полномочия будут возложены на Управление безопасности дорожного движения.

autocentre

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...