Під санкції ЄС за постачання турбін Siemens у Крим можуть потрапити заступник міністра енергетики РФ і дві компанії, які брали участь в операції, - ЗМІ

Siemens подала позови у справі про постачання газових турбін у Крим.

Під нові санкції Євросоюзу через постачання у Крим турбін Siemens можуть потрапити заступник глави міністерства енергетики РФ Андрій Черезов, однойменні ВАТ і ТОВ "ВО "Технопромекспорт", що входять у склад "Ростеха", а також їхні керівники. Про це повідомляє "Коммерсантъ" із посиланням на джерело, наближене до Єврокомісії.

За інформацією видання, у міністерстві "усвідомлювали ризик поширення на пана Черезова європейських санкцій через справу турбін".
Розгляд цього питання заплановано на 26 липня. Ініціює нові санкції Німеччина.
У МЗС країни виданню повідомили, що готують реакцію "на європейському рівні", але поки не можуть розкрити деталей, оскільки зараз відбувається процес узгодження.
У міненерго РФ від коментарів відмовилися.
5 липня Reuters із посиланням на анонімні джерела повідомило, що дві турбіни виробництва Siemens прибули в порт окупованого Севастополя. Вони нібито призначені для використання на майбутній електростанції у цьому місті.
6 липня компанія Siemens заявила, що не постачала турбін у Крим, а наступного дня повідомила про створення робочої групи, яка займеться розслідуванням інциденту.
21 липня в Siemens уточнили, що до Криму було незаконно переміщено чотири їхні газотурбінні установки, привезені влітку для електростанції в Тамані.
Компанія подала до суду позови у справі про постачання газових турбін у Крим. Вона також заявила, що ініціювала процес припинення ліцензійної угоди з російськими компаніями у сфері постачань обладнання для парогазових електростанцій.
Росія будує дві електростанції загальною потужністю 940 МВт в анексованому Криму, що має посилити енергонезалежність півострова. Увести одну з них в експлуатацію планували до кінця 2017 року. Однак будівництво було призупинено через те, що Росія самостійно не виробляє газових турбін великої потужності.
Санкції Євросоюзу забороняють європейським компаніям продавати технології і матеріали для енергетичного сектору Криму.

Джерело: "Коммерсантъ"

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...