Перші у "ралі інвесторів": Українські компанії приємно здивували міжнародних фінансистів - Bloomberg

Індекс українських компаній по підрахункам світових економістів зріс на 80%.

Про це пише Bloomberg, передають Патріоти України.

Міжнародний валютний фонд заявив у травні, що бачить "ознаки відновлення" для економіки України і "перспективну основу для подальшого зростання".

Це було початком "ралі інвесторів" на ринках, що розвиваються, в сподіванні на більш високу прибутковість.

За даними дослідження, також істотно зросли фондові індекси Казахстану (+64%) і Монголії (+63%).

Серед валют, найбільш прибутковими стали інвестиції в криптовалюти, які принесли їх власникам до 6000% прибутку, однак побоювання інвесторів з приводу надійності цих вкладень залишаються досить сильними.

Що стосується нецифрових валют, то найбільш прибутковим виявився мозамбікський метікал, хоча ще 12 років тому він вважався найслабшою валютою у світі.

Друге місце в списку найбільш вигідних для інвестицій валют поділили чеська крона і польський злотий, курси яких піднялися на 18%.

Найбільш збитковим активом за підсумками 2017 року став узбецький сум, офіційний курс якого впав на 60%, тобто більш ніж удвічі.

У категорії інвестицій в сировинні активи найбільш вигідними були вкладення в паладій.

Вартість цього металу за рік зросла на 54%, з 680 доларів до більш ніж 1060 доларів.

На 29% зросли за рік ціни на мідь і алюміній, що експерти Bloomberg пов'язують з поліпшенням економічних прогнозів по всьому світу і очікуваннями щодо зростання споживання кольорових металів.

У той же час інвестиції в природний газ і продовольчі активи (цукор, кава, соєві боби) принесли збитки.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...