"Перевертні у погонах": Трьох поліцейських-злочинців викрито - торгували зброєю (фото, відео)

Злочинну групу торговців зброєю викрито в Києві - затримано трьох поліцейських.

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу учасникам злочинної групи і вживаються заходи для притягнення їх до кримінальної відповідальності.

У столичному регіоні правоохоронці викрили злочинну групу, яка займалася збутом зброї і боєприпасів, до складу якої входили поліцейські. Про це повідомляє сайт Нацполіції.

За фактом незаконної діяльності прокуратурою області було розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Як з'ясувалося під час супроводження кримінального провадження, до складу групи входили і три співробітники поліції Київської області. Сформував групу 26-річний сержант поліції, через якого безпосередньо проходив канал збуту зброї. У спільники організатор взяв своїх однолітків: начальника складу озброєння та інспектора дозвільної системи обласного главку поліції, зазначають правоохоронці.

"Під час оперативних заходів було задокументовано три факти збуту, що підтверджують злочинну діяльність змовників: продаж 2,8 тис. набоїв калібру 7,62 мм, бойового пістолета калібру 9 мм та бойового пістолета іноземного походження. Крім того, зловмисники отримали і аванс за короткоствольну нарізну зброю ПК "Вулкан". Сума прибутку з цих злочинних операцій становила 28 тис. гривень і 4,1 тис. доларів. При цьому набої зловмисники крали з відомчого складу", - йдеться в повідомленні.


Зазначається, що для огляду автомата "Вулкан" працівник дозвільної системи запросив чоловіка до свого службового кабінету. Там він запропонував відвідувачу отримати ще й дозвіл на цю зброю за 500 доларів "винагороди", яку й отримав. Після цього зловмисники були затримані, а набої, автомат і отримані ними кошти були вилучені.

Відразу після останньої кримінальної оборудки поліцейських було затримано спільними діями працівників Управління внутрішньої безпеки, відділу швидкого реагування Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України та прокуратури Київської області. Набої, автомат та отримані зловмисниками кошти вилучено.

"Крім того, за місцем проживання фігурантів групи проведені санкціоновані обшуки. Під час їхнього проведення виявлено та вилучено рушниці, пістолети, автомати, боєприпаси без дозвільних документів на них. Крім того, правоохоронці вилучили фальшиві посвідчення працівників ЗМІ, членів громадських формувань, на які оформлялася зброя", - зазначили в поліції.

Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу учасникам злочинної групи і вживаються заходи для притягнення їх до кримінальної відповідальності.


Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...