Пенсійна реформа в Україні: Експерти вказали на небезпеку

Введення накопичувальної пенсійної системи в Україні може створити загрозливу ситуацію.

В Україні введення накопичувальної пенсійної системи створить ще один тіньовий Пенсійний фонд, повідомляють Патріоти України.

Водночас модернізація солідарної системи необхідна. Про це в коментарі "Обозревателю" заявив перший заступник комітету з питань соціальної політики та зайнятості та пенсійного забезпечення, народний депутат від Блоку Петра Порошенка Сергій Каплін.

"Так, наш комітет проголосував за рекомендацію прийняття за основу законопроекту №6677 про введення накопичувальної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування. Безумовно, нам потрібна модернізація існуючої солідарної пенсійної системи. Але я не бачу моральних передумов для прийняття цього закону. Адже по суті цим законопроектом пропонується створити ще один тіньовий Пенсійний фонд, куди ви будете платити свої гроші", - заявив він.

Каплін упевнений, що Міжнародний валютний фонд не дасть прийняти цей закон.

"Тому що кредитори зацікавлені в тому, щоб наші зарплати були максимально "білими", щоб з цієї білої зарплати відраховували більше соцвнесків у бюджет. Але накопичувальна система в Україні може працювати все-таки для тих, хто отримує надприбутки. І створення такої системи в Україна - це все одно збільшення тінізації, зниження надходжень до бюджету", - наголосив він.

Міністерство соціальної політики України визнало наявність цілої низки проблем після вступу в силу пенсійної реформи. Для вирішення частини з них глава відомства Андрій Рева анонсував підготовку законодавчих змін.

Зокрема, ініціюється збільшення ролі стажу роботи в порівнянні з зарплатою при нарахуванні пенсії для українців з великою вислугою років.

Раніше керівник Інституту цивільних свобод Галина Третякова пояснила, що для кожного з працюючих українців розмір його пенсії буде розраховуватися з індивідуальної формули.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...