"Пенсійна реформа - це обман людей", - народний депутат (відео)

Які саме пенсії не підлягають осучасненню в рамках пенсійної реформи. Чому нардеп Бойко вважає пенсію обманом людей. Що робити тим, кому пенсії не підвищать.

Скріншот з відео / ефір "112 Україна"

Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на телеканал "112 Украина".

Пенсії, які нараховані за спеціальними законами, не підлягають осучаснення в рамках пенсійної реформи. Про це заявив глава Пенсійного фонду України (ПФУ) Олексій Зарудний в ефірі "112 Україна".

"Пенсії по спецзакону НЕ осучаснював і перегляду не підлягають. Тобто осучаснення підлягають пенсії, призначені за загальним страховому закону", - зазначив Зарудний.

Він пояснив, що спецпенсії, на відміну від страхових, протягом багатьох років переглядалися, а звичайні пенсії або були "заморожені", або підвищувалися незначно.

Співголова фракції "Опозиційний блок" у Верховній Раді Юрій Бойко порадив пенсіонерам, яким не підняли пенсії, звертатися до Пенсійного фонду і до своїх депутатів. Про це він сказав в ефірі телеканалу "112 Україна".

Політик підкреслив, що позиція його політсили залишається незмінною: пенсійна реформа в нинішньому вигляді – це обман.

"Бо й осучаснення, і підняття пенсій на рівень офіційної інфляції – це за законом мав робити уряд. Три роки цього не робили. Інфляція в країні за три роки – 100%, пенсії підняли аж на 12,5%", - пояснив він позицію свою та своїх колег.

При цьому тим, кому пенсії не підняли всупереч обіцянкам уряду, Бойко пропонує розбиратися: "По-перше, треба йти в Пенсійний фонд, а якщо не пояснюють, то треба йти до свого депутата, щоб він розбирався, і давати конкретний запит за конкретним прізвищем", - радить політик.

Верховна Рада схвалила пенсійну реформу 3 жовтня. За неї проголосували 288 народних депутатів. Згідно з цим документом, близько 9 млн пенсіонерів з жовтня отримають збільшену пенсію (щонайменше до 1 452 грн). Крім того, реформа передбачає ще низку інших змін у пенсійній системі України.

Це парламентське рішення намагалися скасувати. Зокрема позафракційний нардеп Юрій Левченко подав постанову про скасування голосування за пенсійну реформу. Проте 6 жовтня вона не набрала потрібної кількості голосів.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман анонсував, що президент Петро Порошенко підпише закон про пенсійну реформу до понеділка, 9 жовтня.


Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...