Павло Клімкін відвідав Індію з офіційним візитом (фото)

У рамках візиту Міністр закордонних справ України провів переговори із Міністром закордонних справ Республіки Індія та державними міністрами закордонних справ.

Сушма Сварадж вітає міністра закордонних справ України Павла Клімкіна для двосторонніх переговорів/Фото: DNA India

Про це передають Патріоти України згідно інформації офіційного веб сайту Посольства України в Індії.

5-6 жовтня 2017р. Міністр закордонних справ України Павло Клімкін перебував з офіційним візитом в Республіці Індія, пишеться на сайті Посольства. У рамках візиту 5 жовтня ц.р. Міністр закордонних справ України Павло Клімкін провів переговори із Міністром закордонних справ Республіки Індія Сушмою Сварадж, державними міністрами закордонних справ Мобашаром Акбаром та Віджеєм Сінгхом.

У ході переговорів було розглянуто весь спектр питань двосторонніх відносин та широкий комплекс глобальних та регіональних проблем. Сторони погодилися із необхідністю суттєвої активізації українсько-індійського політичного діалогу та у принциповому плані домовилися щодо обміну візитами на найвищому рівні у 2018 році.

Окремо було відзначено помітне пожвавлення двостороннього економічного співробітництва та офіційних і ділових контактів у цій галузі.

Підтверджено домовленості щодо проведення чергового засідання Спільної міжурядової комісії по торговельному, економічному, науковому, технічному, промисловому і культурному співробітництву у Києві у листопаді 2017 р.

Сторони також позитивно оцінили помітне пожвавлення співпраці і у культурно-гуманітарній сфері.
Цього ж дня Міністр закордонних справ України Павло Клімкін дав інтерв`ю одній з провідних газет Індії «The Hindu». В інтерв`ю було проаналізовано сучасний стан та перспективи українсько-індійських відносин на найголовніших напрямках, що становлять взаємний інтерес, а також наголошено на готовності України до подальшої активізації двосторонніх контактів з Індією у всіх ключових сферах.
Окремо було відзначено нові позитивні тенденції у взаєминах між нашими державами. Зокрема, протягом 2016-2017 рр. було зафіксовано рекордну за всю історію дипломатичних відносин між Україною та Індією кількість індійських студентів, які виявили бажання здобувати вищу освіту в українських ВНЗ – понад 4000 осіб.

Окрім того, вперше сторони вийшли на такий вельми цікавий та перспективний напрямок співпраці, як спільне кіновиробництво на території України.

6 жовтня ц.р. відбулась зустріч Міністра закордонних справ України Павла Клімкіна з почесними консулами України у державах регіону Південної Азії. У заході взяли участь почесні консули в Мумбаї (Індія), Непалі та Шрі-Ланці. У ході бесіди Міністр наголосив на необхідності подальшої активізації роботи почесних консульських установ України, передусім, у плані захисту на території їхніх консульських округів інтересів та прав українських юридичних та фізичних осіб.

Були поставлені конкретні завдання кожному з Почесних консулів щодо сприяння просуванню на ринки південноазійських країн української експортної продукції, започаткуванню спільних економічних проектів, розвитку культурно-гуманітарних контактів, популяризації іміджу України.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...