Пацієнтів прив'язують! У мережі показали жахи лікарні в Україні (фото)

Пацієнтів лікарні на Чернігівщині прив'язують до ліжок, а саме приміщення медустанови перебуває у занедбаному стані.

Валківська психлікарня

Пацієнтів Валківської психіатричної лікарні на Чернігівщині прив’язують до ліжок, ігноруючи правила для уникнення жорстокого поводження. При цьому саме приміщення медустанови перебуває у занедбаному стані. Це виявила моніторингова група національного превентивного механізму, інформують Патріоти України.

На час візиту в установі перебували 127 пацієнтів, більшість з яких живуть у лікарні більше року: 17 з 35 жінок і 25 з 32 чоловіків. Зазначається, що 5 людей фактично проживають у лікарні з 2005 року. Серед них глухонімий чоловік, якого знайшли у 2007 році на вокзалі. У цього пацієнта немає документів і йому не забезпечуються жодні соціальні гарантії.

Також виявлено, що пацієнтів прив'язують до ліжок. Зазначається, що законодавством не заборонене фізичне обмеження при наданні психіатричної допомоги, як метод запобігання небезпечних дій з боку людини. Проте при цьому ігноруються правила, що дозволяють уникнути при цьому жорстокого поводження. Існує журнал реєстрації таких випадків, проте записів у ньому немає.

Наголошується, що невідомо, чи давали свою згоду пацієнти на госпіталізацію, оскільки у медичних картках така згода відсутня. За інформацією комісії, рішення суду про продовження госпіталізації в примусовому порядку виноситься з порушенням – після піврічного строку примусового утримання пацієнта. Ані пацієнти, ані їхні представники не беруть участі в судових засіданнях.

Щодо самого приміщення психіатричної лікарні, то її стіни пофарбовані в темні кольори, деякі палати розраховані на 14 осіб. У палатах розташовані старі танкові ліжка, пошкоджені матраци та постільна білизна, а також узагалі немає меблів.

Валківська психлікарня палата - ліжкоПацієнтам ніде зберігати особисті речі, оскільки відсутні шафи та індивідуальні тумбочки. У більшості пацієнтів узагалі немає особистих речей та засобів гігієни. Білизна та одяг – колективні, їх забезпечують благодійники. А після лікарняної пральні одяг та білизну видають за принципом "кому що дістанеться".

В медустанові з кінця опалювального сезону відсутня гаряча вода через суперечку з постачальником послуг газу. Душових усього 2, обидві саморобні та старі, їх обслуговують більше 50 людей. Душові розташовані в жіночому і чоловічому двориках.

Валківська психлікарня, Чернігівська область - умовиОкрім того, у психлікарні виявлено грубі порушення санітарних норм. Наприклад, вечеря на кухні приготована о 12:00 і зберігається на плиті при високій температурі повітря. Продукти постачаються та зберігаються без супровідних документів.

"Добові проби, журнал бракеражу готової продукції, журнал персоналу відсутні. У підсобних приміщеннях персоналу зберігається все – від одягу і предметів побуту до свіжої риби та інших харчових продуктів", – зазначили в комісії.

Відтак, наразі комісія НПМ готує звіт, який буде скерований керівництву Чернігівської облдержадміністрації та Міністерству охорони здоров'я України.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...