"Оці штани ваші подерті​...": Скандальний священик Києво-Печерської Лаври "засвітився" на Ukrainian Fashion Week (фото, відео)

Настоятель Києво-Печерської Лаври владика Павло прийшов подивитися показ свого знайомого дизайнера і похизуватися своїм дизайнерським одягом.

Окрім українських брендів, у настоятеля у гардеробі є пальто від всесвітньо відомого бренду Burberry. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на ТСН.ua.
У четвер, 7 вересня, скандальний намісник Києво-Печерської Лаври владика Павло відвідав Український тиждень моди. За його словами, він вперше прийшов на модний показ і першою чергою він прийшов подивитися на показ своєї знайомої дизайнерки Олени Голець.

Владика спочатку відмовлявся розмовляти з кореспондентом ТСН, але потім усе ж погодився поговорити.

За словами намісника Києво-Печерської Лаври, Олена Голець шиє одяг і йому, і багатьом семінаристам, і робить це безкоштовно. Семінаристам вона шиє пальта, костюми, сорочки, а владика Павло замовляє футболки під підрясник, світську одежу та взуття.

"Лєна в мене не бере ні копійки , і я звертаюся до неї часто, кажу: "Лєночка, там є діти, які хлопчики, дівчата – я пришлю до вас. Я дуже прошу – зараз назбираю кошти". Вона каже: "Що я тільки не брала з церкви гроші"… Вона ніколи не брала кошти. Це я вам кажу сьогодні як є", - каже священнослужитель.
Владика Павло сказав, що із одягу любить класику і не розуміє сучасної моди на подерті джинси.
"Я люблю плаття. Юбки, щоб воно було просте, знаєте. Як колись ми в молодості були. Оці штани ваші подерті, в який часто ходите, оці голі розірвані плечі – це не робить для людини краси", - вважає він.
Намісник лаври каже, що йому більше до вподоби одяг вітчизняних виробників, але у нього є також пальто від легендарної елітної марки Burberry. Його подарував покійний митрополит Володимир майже 20 років тому. Через те, що владика Павло з часом погладшав, Олена Голець перероблювала це пальто: "Вона мені зробила його довшим, ширшим, бо я подобрів".
Настоятель Лаври каже, що не знає, скільки коштує одяг, який він носить, але від цін на дизайнерську одежу йому страшно. Проте він знає, скільки коштує тканина.

"В нас (у Лаврі) є свої майстерні. Я знаю, скільки коштує метр тканини. Починаючи від 10 євро – отакі, як у мене (показує на свою рясу – Ред.). Тканина буває по 15, 20. Якщо церковна тканина, вона буває в розмірі 25-35 доларів - я беру за кордоном. В нас не випускають цього", - каже він.
Намісник Лаври каже, що із Оленою Голець спілкується не лише про моду, але і про природу, спорт та інші питання. Зокрема, дизайнерка порекомендувала йому тренера-пауерлифтера, який допоміг вирішити проблеми із болями у спині. Деякий час владика навіть ходив до фітнес-клубу.
"Вони мене ганяють, цей ще один мене ганяє також (показує на паламаря – Ред.), каже, що вам треба ходити. Думаю: "Боже, де ви понабиралися всі на мою голову". Але я виконую, тому що хочеться ж жити, хочеться творити, і хочеться з людьми спілкуватись. Я ходив трішечки, деякий час в фітнес-клуб… займався, ганяли мене трішки", - зізнався владика.

Але зараз через проблеми зі здоров'ям він надмірно спортом не займається, лише робить розминку.

Також наміснику Лаври допомагає триматися у тонусі господарство на 40 гектарів. У нього 9 тисяч кущів троянд, 700 дійних корів, свині, кури, город. За словами владики Павла, він сам обробляє своє господарство і вміє доїти корів.

Джерело

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...