Оце так: До Києва повернувся легендарний аферист і відкрив свій "бізнес" (відео)

Автор першої фінансової піраміди два десятиліття жив за кордоном, куди втік після того як задурив близько 40 тисяч українців обіцянками великих прибутків. Діяльність саме цього "ділка" призвела до появи такого слова, як "лохотрон".

Семен Юфа (фото: facebook.com/semion.yufa)У Київ повернувся перший український мільйонер і засновник кооперативу "Меркурій" Семен Юфа. Саме його дітище стало першою фінансовою пірамідою на пострадянському просторі, йдеться в сюжеті ТСН, повідомляють Патріоти України.

"Меркурій" надурив близько 40 тисяч українців обіцянками великих прибутків, а його власник згодом утік за кордон, де прожив 22 роки. Саме діяльність Юфа призвела до появи такого слова, як "лохотрон". У 1990-х його структури, за найскромнішими підрахунками правоохоронців, заробляли до 4 мільйонів доларів на день. Проти ділка порушили кримінальну справу за шахрайство, але до логічного кінця її так і не довели.

Журналісти з аферистом із минулого зустрілися випадково – той нещодавно приїхав із Ізраїля. Інтерв’ю з ним запропонував записати бізнесмен Олександр Шпак, який скаржився на вилучену прокурорами в нього величезну суму грошей. У прокуратурі ж підтвердили обшук за вказаною адресою, але пояснили, що проводили слідчі дії не стосовно Шпака, а стосовно Сергія Лекаря – заступника керівника МВС часів Януковича. Вилучені з кошти, як підозрюють, належать саме Лекарю.

Але Шпак стверджує, що гроші належать йому та партнерам з Ізраїлю, у тому числі і Юфі. Колишній слідчий ГУБОЗу Анатолій Фесун, котрий розслідував діяльність бізнесмена, вважає його повернення в Україну невипадковим. "Справи не закінчені, їх же ніхто не закрив. Я думаю, він так не міг появитися. Це був договорняк. Його задача була мозок. Він же ж мозок усього цього. Він створював", - каже екс-правоохоронець, який досі називає кооператив "Меркурій" мафіозною структурою і порівнює з італійською "козанострою" та азійськими "тріадами". Фесун каже, що Юфа фігурував у безлічі кримінальних справ і щодо несплати податків, і щодо відмивання грошей, і щодо махінацій.

Сам Юфа поводиться, як жертва, і нарікає, що в нього забрали прибутковий бізнес і витурили з країни. "Мене вигнали з країни фізично, віджали весь мій успішний величезний бізнес, і мені родину віддали тільки через дев’ять місяців, щоби я мовчки зник і сидів у Ізраїлі", - твердить він. Наразі аферист-легенда розкручує нові проекти, один із них нагадує фінансову піраміду, а інші більш приземлені – він відкрив на Житньому ринку пельменну, а на Хрещатику біля Бесарабського ятку із шаурмою.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...