Останній березень Путіна: Справджується прогноз астрологів-зороастристів щодо Росії

За прогнозами зороастрійського календаря, березень 2017-го мав стати переломним в історії сучасної Росії.

Путін і Медведєв злодії! – вигукували десятки тисяч росіян у Москві та інших містах Росії 26 березня. Факти ICTV згадали гучний березневий прогноз та порівняли його з реаліями.

Докладно про те, як з’явився цей прогноз і що він значить ми вже писали в статті Останній березень Путіна. Що буде з Росією за зороастрійським прогнозом. Текст перед вами – друга частина, в якій ми продовжимо аналізувати події, пов’язані з Росією, і те, що передбачали астрологи.

Звідки взявся зороастрійський прогноз?

Зороастризм – це стародавня релігія. Її засновником вважається пророк і жрець Спитам Заратустра, який отримав одкровення від Мудрого бога.

Швидше за все, ви могли нічого не чути про цю релігію. Це не дивно, адже зороастризм ще в ранньому Середньовіччі був поширений переважно у Великому Ірані (сучасна територія Ірану, республік Закавказзя, Центральної Азії, Афганістану, Пакистану та Туреччини).

На сьогодні іслам витіснив зороастризм. Звичайно, збереглися невеликі громади в Індії, Азербайджані та інших країнах, але популярність цієї релігії важко порівняти з основними світовими релігіями.

Як з’явився Верблюд у прогнозі?

У зороастрійському гороскопі 32 знаки. Всі вони символізують тварин. Одна з них – Верблюд, якого астрологи тісно пов’язують з Росією.

Верблюд у зороастризмі позиціонується як помірна тварина з тверезими думками, що має велику витривалість.

Прямолінійність, самостійність та аскетизм – усе це про Верблюда.

2017-й за зороастрійським календарем – рік Верблюда.

Причому тут Верблюд до Росії?

Рік Верблюда за зороастрійським гороскопом вважається переломним для Росії. Про це говорили багато астрологів, зокрема Влад Росс в інтерв’ю Фактам ICTV.

– Як не дивно, з березня 2017 року Путін буде знаходитися у підвішеному стані – для нього це дуже складний період. За зороастрійським гороскопом у березні (в день сонячного рівнодення – 20 березня) настає рік Верблюда. І щоразу верблюд скидає зі своїх горбів правителя Росії, – говорив Влад Росс в грудні 2016 року.

Прогнозів – сотні, але чому виділяють цей?

Як аргумент, крім зірок, астрологи наводять такі факти. Кожні 32 роки фаталізм Росії підтверджується.

У березні 1985-го (рік Верблюда) прийшов до влади Михайло Горбачов, після якого розвалився СРСР, у березні 1953-го – помер Йосип Сталін, після чого почалася “відлига”.

А в березні 1921 року Радянська Росія покінчила з військовим комунізмом на тлі протестів, які могли легко перерости в революцію, і перейшла до нової економічної політики завдяки зусиллям Леніна.

У той же час, якщо відняти ще 32 роки – жодних значних подій в РФ в березні не було. Ми це вже перевірили. Але закономірність у XX столітті чітко простежується.

Окей, Путін все одно при владі. Прогноз помилковий?

І так, і ні.

Справа в тому, що прогноз трактували по-різному. Деякі, як Влад Росс, припускали, що рік Верблюда усуне від влади Володимира Путіна. Але є й інші версії, як пояснити пророцтво.

Необов’язково, щоб хтось відразу йшов або помирав. Російський політолог Станіслав Бєлковський (який багато разів у своїх виступах звертався до цього прогнозу) вважає, що березень 2017-го – це не дата, коли ” все закінчиться”.

За його словами, у цей час настане черга так званих “чорних лебедів” у Росії – не прогнозованих звичайними способами, випадкових, але важливих подій, які можуть викликати зміни і в політиці, і в економіці.

– Може відбутися усе, що завгодно. Але в березні 2017 року зміниться вектор розвитку російської політичної історії, – говорив Бєлковський в інтерв’ю Эху Москви.

Щось підтвердилося?

Факти ICTV відзначили чотири важливі події для Росії в березні.

1. Він вам не Дімон

Випуск 2 березня фільму-розслідування Він вам не Дімон про корупційні схеми прем’єра Росії Дмитра Медведєва. Автор фільму – опозиційний політик Олексій Навальний.

За місяць на YouTube ролик набрав понад 15,5 мільйонів переглядів.

Для порівняння: онлайн-трансляція інавгурації Дональда Трампа набрала більше 2 мільйонів переглядів. А останні десять відеороликів найбільш популярного блогера в світі PewDiePie, у якого понад 54 мільйони підписників на YouTube, не набрали і 5 мільйонів переглядів.

У Кремлі називали розслідування інформаційним викидом перед виборами (у 2018 році – вибори президента Росії. – Ред.). Сам же Дмитро Медведєв нічого не сказав про звинувачення.

Прем’єр Росії обмежився мовчазним блокуванням в Instagram Олексія Навального.

2. Люди вийшли на вулиці

Протести по всій Росії 26 березня. Люди по всій країні вийшли на мітинги проти корупції. Ініціатором демонстрації вважається Олексій Навальний.

Росіяни вийшли на вулиці в тому числі через невиразну реакцію влади на фільм Він вам не Дімон.

Спочатку були гасла про Дмитра Медведєва, але в Санкт-Петербурзі та інших містах незабаром почали кричати “Путін злодій!” та інші звинувачення на адресу президента Росії.

Поліція з застосуванням сили затримувала людей. Хоч Олексій Навальний позиціонував мітинги як звичайну прогулянку в сонячну погоду.

Тільки в Москві за день – більше тисячі затриманих. Поліція хапала в автозаки всіх: журналістів, людей похилого віку, підлітків і жінок.

За неофіційними підрахунками, у 82-х містах Росії, де пройшли протести, в них взяли участь більше 60 тисяч росіян.

Російські телеканали вказували, що на мітингах багато молоді, але є й представники середнього віку. Пенсіонерів мало, але вони теж були.

Протести закінчилися силовими розгонами. Багатьох здивувала реакція протестувальників на затримання. Спецназ Росії практично вривався до натовпу, розділяючи людей на сектори для того, щоб послабити їхні позиції.

Із секторів російські силовики виловлювали найбільш активних учасників та затримували їх.

Загальна маса протестуючих знімала на телефони те, що відбувається і спостерігала за всім, обмежуючись вигукуванням гасел.

Протести і затримання пройшли відносно мирно, Майдану не сталося.

3. Арешт Навального

Олексій Навальний – опозиційний російський політик-розслідувач, представник Партії прогресу, якого вважають єдиною дієвою опозицією Володимиру Путіну.

Навального затримали через півгодини після початку мітингу в Москві. Наступного дня суд виніс штраф політику в розмірі 20 тис. рублів та постановив 15 діб ув’язнення.

До речі, у Фонді боротьби з корупцією Навального під час мітингів проходили обшуки. Силовики вилучили комп’ютерну техніку та затримали співробітників ФБК.

Причиною обшуків називали повідомлення про мінування. У ФБК сказали, що в офіс увірвалися для того, щоб припинити онлайн-трансляцію протестів в інтернеті.

Російські ЗМІ з подивом сповіщали про масштаби мітингу і вимагали у експертів розповісти, як Навальному вдалося вивести стільки людей на вулиці.

Адже згідно з опитуванням Всеросійського центру вивчення громадської думки в січні рейтинг довіри Навального був 0,4%, а у Путіна – 54,3% (не плутаємо з рейтингом схвалення, який у президента Росії вище 95,6%).

Але в теж час, у 2013-му, на виборах мера Москви, Навальний обігнав майже всіх кандидатів і поступився лише чинному голові міста Сергію Собяніну. За опозиціонера тоді віддали 27,24% голосів, а за Собяніна – 51,37%.

Навальний також оголосив про участь у виборах президента Росії в 2018 році (збирає підписи, офіційної реєстрації поки не було).

Втім, є й інша версія, що Олексій Навальний – так званий ручний опозиціонер, який контролює протести, як це було б вигідно владі.

Як основний аргумент прихильники цієї думки наводять факт, що мітинги заплановані були саме проти Медведєва, як вогнища корупції.

Відставка прем’єра – не змінить політичну владу в Росії, режим Путіна і корупція – залишаться. Але в той же час злість росіян нібито частково задовільнять.

Такий розклад подій, за цією версією, більшою мірою вигідний Кремлю.

Якщо політик у повернення Донбасу ще вірить, то про Крим говорить досить однозначно:

– Крим залишиться частиною Росії. Це що, бутерброд з ковбасою, чи що? Його туди-сюди повертати…

4. Реакція Кремля і заяви Путіна

Федеральні телеканали та уряд у день протестів мовчали. Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков на наступний день, 27 березня, дав перший коментар.

Він вказав на те, що в Кремлі тверезо аналізують масштаби протестів, не применшуючи, але й не перебільшуючи їх.

За словами Пєскова, на мітингах були проплачені підлітки, яким обіцяли гроші взамін на провокації з затриманням поліцією.

Прес-секретар Путіна додав, що цьому є підтвердження, але доказів не оприлюднив.

Прем’єр-міністр Дмитро Медведєв, проти якого протестувала Росія, 26 березня покатався на лижах. Його запитали, як пройшов день, на що глава уряду відповів: Непогано.

Коментар Володимира Путіна з’явився 30 березня. Президент РФ звинуватив Навального у використанні боротьби з корупцією у цілях розкрутки на політичній арені перед виборами у 2018-му.

Але Путін також заявив про тривожний дзвіночок. Російський лідер порівняв протести в Росії з Арабською весною та Євромайданом:

– Ми дуже добре знаємо також, що це (використання інструменту боротьби з корупцією. – Ред.) було одним із спонукальних мотивів і приводів державного перевороту в Україні. В який хаос понурили ці події нашого сусіда, Україну, ми добре знаємо.

У другому заяві Путін сказав, що погіршення відносин Росії і України може призвести до глобальних катастроф і конфліктів.

На думку російського президента, про такий розвиток подій мріють США.

І це все? Що буде далі?

Факти ICTV зібрали висновки журналістів авторитетних іноземних ЗМІ з прогнозами.

Натан Ходж з The Wall Street Journal зазначив, що в Росії є ознаки помітного суспільного невдоволення.

У Forbes написали про те, що масові акції проти корупції, яка висвітлювалася у фільмі Він вам не Дімон, переросли у протести проти влади. Росіяни кричали на вулицях Геть Путіна!

Financial Times розповів про велику кількість молоді на протестах. Видання також відзначило, що настільки масові протести стали несподіванкою для всіх.

У Bloomberg наважилися дати ультимативний прогноз. У редакційній статті видання йдеться про те, якщо Володимир Путін не знайде спосіб заспокоїти обурених корупцією громадян, то це може скінчитися погано для нього або для всієї Росії.

Bloomberg зазначило, якщо залишити все, як є – може бути революція, в ході якої прийде ще гірший режим, ніж влада Путіна.

У виданні пишуть, що відставка прем’єра Медведєва не допоможе Путіну, а сам президент не буде очищати країну від корупції, тому що таким чином він ризикує втратити важелі впливу.

Є ще один момент, на який варто звернути увагу. Це кількість молоді на протестах у Росії. Є думка, що інтернет-кумири російської молоді привчили своїх фанатів до непокори владі.

Джерело: Факти ICTV

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...