Останні вихідні: чому будуть скасовані травневі свята, а які дні залишиться вихідними

​Інститут пам'яті розробив новий календар свят. Восьмого березня і дев'ятого травня залишаються святковими днями: концерти і офіційні заходи ніхто скасовувати не планує, проте вихідних в ці дні не буде.

Інститут пам'яті розробив новий календар свят

Інститут пам'яті розробив новий календар свят. Головне нововведення – восьмого березня, другого та дев'ятого травня українці вийдуть на роботу, а якщо свято випадає на суботу або неділю, переносити вихідний на понеділок не будуть. Сайт "Сегодня" ознайомився з законопроектом і з'ясував, коли українцям доведеться працювати більше і які нові свята з'являться в календарі.

У цьому році українцям належить додатково 11 вихідних, на Новий рік, Різдво, Великдень, День Незалежності, День Перемоги і т. д. Якщо законопроект Інституту пам'яті підтримає парламент, вже в наступному році замість 11 вихідних залишиться дев'ять. Восьмого березня і дев'ятого травня залишаються святковими днями: концерти і офіційні заходи ніхто скасовувати не планує, проте вихідних в ці дні не буде.

"Оскільки святкування державних свят має сприяти відновленню історичної пам'яті та формуванню національної ідентичності громадян України, на статус державного можуть претендувати тільки ті дати і події, які співвідносяться з державними та історико-культурними традиціями українського народу, мають консолідуючий потенціал", – сказано в документі.

Крім того, якщо, приміром, День Конституції, який залишається вихідним, випадає на суботу або неділю, переносити "вільний день" на понеділок ніхто не буде.

Які дні залишаться вихідними:

  • День пам'яті та примирення – 8 травня
  • День Конституції – 28 червня
  • День Незалежності – 24 серпня
  • День захисників України – 14 жовтня
  • Новий рік – 1 січня
  • Різдво – 7 січня
  • Великдень – дата змінюється
  • День Святої Трійці – дата змінюється
  • День праці – 1 травня

Крім того, в календарі з'являться нові святкові (але робочі) дні. Наприклад, Інститут пам'яті пропонує узаконити цілий перелік скорботних днів.

Джерело: "Сегодня"

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...