Оригінально: Як "експерти"-перекупники розводять "євробляхерів" (відео)

​Через велику кількість битих та втоплених автомобілів на ринку вживаних машин останнім часом стала популярна послуга експерта з авто підбору.

Така людина надає послугу з вибору та перевірки автомобіля, який потрібен клієнту. Про це йдеться у відеоролику від CarPoint на Youtube, інформують Патріоти України.

Послуга виглядає наступним чином: потенційний клієнт оголошує експерту критерії бажаної машини: ціновий діапазон, марку, модель, тип кузова, пробіг, колір тощо. Експерт або клієнт (чи вони разом) обирають кілька машин з тих, що пропонуються на ринку вживаних авто (на базарі, за об’явами в Інтернеті тощо).

Після цього експерт перевіряє обрані машини за різними параметрами. Він досліджує документи, історію машини, цілісність лако-фарбового покриття, елементів підвіски та силового агрегату. Перевіряє, чи справді вказаний на одометрі пробіг відповідає дійсному. Після цього експерт рекомендує майбутньому автовласнику найбільш "чистий" автомобіль. За це він отримує від покупця грошову винагороду.

Так виглядає послуга автоексперта в ідеалі. Однак останнім часом ця послуга стала настільки популярною на ринку, що "експертами" почали ставати навіть самі перекупники. Оскільки серед перекупників вживаних авто завжди існує зв’язок, вони знають, хто з колег який автомобіль продає. Перекупи подають в інтернеті оголошення про послуги "експерта", а коли знаходиться клієнт на автомобіль, який продає хто-небудь з його колег, він рекомендує саме цю машину. Незважаючи на негативну історію, скручений пробіг чи сліди від ремонту. За це він отримує як винагороду від клієнта, так і "відкат" від колеги-перекупника.

Окрім того, багато автоекспертів зацікавлені швидше знайти клієнту автомобіль, щоб не витрачати багато часу на пошук "ідеальної" машини. Тому навіть дізнавшись про недоліки машини, можуть не сповістити про них покупцю.
Звичайно, не всі експерти з підбору автомобіля працюють таким чином – на ринку багато людей, яким репутація важливіша за миттєву вигоду. Тому до вибору автоексперта треба підходити не менш зважено, ніж до підбору автомобіля – обговорювати об’єм його роботи, відповідальність та самому не втрачати пильність при підборі машини.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...