"Око Мольфара" - очі для бійців (відео)

"Око Мольфара" та "Сова Мольфара" - це найсучасніші пристрої для спостереження за ворогом.

Проект "Око Мольфара" має дві унікальні вітчизняні роозробки, передають Патріоти

України згідно інформації з офіційної сторінки MOLFAR Project у Фейсбук та відеоролику телеканалу 2+2.

Перша - «Око Мольфара» - сучасна відеосистема спостереження за ворогом, яка є простою в управлінні. Характеристики системи «Око Мольфара»: відстань - 3-5 км, 180 градусів оберту вправо-вліво, кріпиться на будь-якій поверхні і має жорсткий диск для збереження інформації з наступним копіюванням.

Друга – «Сова Мольфара» - пристрій який дає можливість бачити ворога вдень і вночі. «Сова Мольфара» має елементи тепловізора, нічного бачення, каліматорній приців та лазерна наводка на ціль без трасуючої лінії. Один боєць займається наводкою на ціль, яку бачить у своєму пристрої, а снайпер задану ціль бачить у окуляр. Пристрій можна використовувати на зброї, де є планка Пікатіні.

Обидві системи успішно «працюють» на передовій і високо оцінюються українськими воїнами.Інформація про "Око Мольфара була розміщена також на сторінці проекту MOLFAR Project у Facebook, де зазначається, що від Щастя до Широкино системи відеонагляду справно працюють і бережуть життя бійців та нас з вами.

«ОКО МОЛЬФАРА»
Майже два роки під патронатом Мольфарів команда інженерів втілює в життя таку важливу програму відеонагляду на передових позиціях фронту. Зрозуміло, що за певних обставин ми не можемо конкретизувати місця розташування або надати для перегляду всі цікаві фото і відео нашої роботи, щоб не завдати шкоди нашим захисникам.
Можемо лише стверджувати, що від Щастя до Широкино системи відеонагляду справно працюють і бережуть життя бійців та нас з вами.
Поступово, крок за кроком, встановлена апаратура почала давати такі необхідні для бійців результати. Від загального переліку кількості супротивника до пошуку снайперських груп, від контролю за територіями можливих підходів ДРГ до охорони тилу та визначення напрямків артилерійських ударів, - і це ще не весь перелік можливостей виготовлених систем спостереження.
При хронічній нестачі необхідних коштів, в режимі економії та "тиші" ми адаптували нашу систему до мінімального обслуговування. Зробили її стійкою до погодних умов та помилок персоналу. Ця система називається "Око Мольфара".
Хочете знати цінність наших розробок? Будь ласка!
Ми використовуємо якісну японську оптику великої кратності, система повністю автономна і не потребує, при необхідності, електроживлення на великий термін часу. Може використовуватись як мобільно, так і стаціонарно. Для її запуску потрібно лише три хвилини. Компактна, легка, і, що найцікавіше, її ціна стала доступною нашим фінансовим можливостям!
При потребі, декілька систем легко об'єднується для створення пункту відеоспостереження з можливістю охоплення одразу всіх можливих напрямків.
Чи є подібні системи в армії?
Звичайно є. Але їх інсталяція не енергономічна, вони не мобільні, живлення проблемне, коштують дорого і відповідальність за них висока.
Не є таємницею той факт, що армія це авторитарна, бюрократична машина. Її завдання бути авторитарною для того, щоб всі накази були виконані бездоганно. Бюрократична тому, що кожен крок і кожна корисна річ повинна піддаватись сумніву, для того, щоб бути надійною і дійсно корисною. Так сталося, що за 24 роки незалежності України коштів на освоєння нової техніки майже не виділялось, а бюрократична машина стала настільки важкою, що тягне на дно будь-яку корисну ініціативу. Але я впевнений - це ненадовго.
Ми пам’ятаємо, що супротивник сильний, хитрий, підлий, а тому необхідно знаходити ресурси для всебічної допомоги нашим бійцям на передовій.

фото: MOLFAR Project, Facebook

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...