"Одним вистрілом - двох зайців": Як Україна може зекономити 1 млдр куб. м. газу завдяки спалюванню сміття

Виробництво енергії зі сміття - вирішення екологічних, енергетичних та економічних питань міст.

Про це йдеться у матеріалі Дмитра Дубенського на шпальтах видання hubs, повідомляють Патріоти України.

Госэнергоэффективности инициирует несколько «пилотов»

Украина имеет дополнительные возможности для замещения газа: для этого есть такой значительный неиспользованный ресурс, как мусор, который для многих городов стал проблемой.

Само производство энергии из мусора — решение экологических, энергетических и экономических вопросов городов. Так, из 10 млн тонн мусора можно производить 3,5 млн Гкал тепла и 1,2 млрд кВт*ч электроэнергии в год. Это позволит замещать до 1 млрд кубометров газа ежегодно.

«Сейчас совместно с международными партнерами готовим законодательную основу для стимулирования установки заводов, которые будут производить энергию из отходов. Также в планах — реализовать несколько пилотных проектов в этой сфере», — цитируется в релизе Савчук.

По его прогнозам, в 2022-2025 гг. благодаря использованию энергетического потенциала мусора можно потенциально сократить потребление еще около 5 млрд кубометров газа.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...