Образ чудотворної української ікони Московський патріархат відправив у РФ на "гастролі" (відео)

Вже кілька років чудотворна українська ікона "гастролює" по Росії.

Стоп-кадр з відео

Українська ікона "Призри на смирення", яку визнали чудотворною, вже більше двох років "гастролює" по Росії. Про це повідомляє ТСН у відеорепортажі на каналі у Youtube, повідомляють Патріоти України. Ікона є реліквією Української церкви і офіційно зберігається у Веденському монастирі в Києві. Незважаючи на війну, яку РФ розгорнула на сході нашої країни, образ Божої матері Московський патріархат відправив в РФ на "гастролі".

Три дні тому Ікону Богородиці "Призри на смирення" привезли до каплички у московському районі Гольяново. Пробуде вона там ще тиждень - це вже проанонсували московські попи.

У той же час у Веденському чоловічому монастирі у центрі Києва всередині той самий образ. Поряд з іконою - скло, на якому лик Богородиці і маленького Ісуса відбився 26 років тому. Скло з монастиря не вивозять. А от чи справжня ікона нині у храмі - незрозуміло. Адже таку саму Богородицю возять містами Росії вже понад два роки.

У Краснодарі українська ікона "Призри на смирення" була півроку тому. До цього її возили в Хабаровськ, Усурійськ, Находку, знову в Москву та ще в десяток російських міст. І всюди до Богородиці величезні черги.
Міністр культури України про те, що чудотворна ікона гастролює Російською Федерацією, дізнається від ТСН. Обіцяє розібратись. І додає - якщо в Росії нині оригінал образа, то це злочин. "Це контрабанда. Ми з Російською федерацією зараз не співпрацюємо і не обмінюємось музейними експонатами та артефактами", - каже Євген Нищук.

Священики Московського патріархату з Веденського монастиря Києва заспокоюють - справжній образ завжди стоїть у храмі української столиці. А на виїзді - копія, яку майстри малювали з благословення.


Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...