Обнадіює: Українці стали багатшими, - міністр соцполітики

Міністр соціальної політики Андрій Рева говорить, що середня заробітна плата в Україні зростає.

Міністр соціальної політики Андрій Рева

Середня заробітна плата в Україні обігнала за зростанню прогнозний індекс споживчих цін.

Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, повідомляє прес-служба відомства.

"При збільшенні індексу споживчих цін у січні-лютому 2017 року порівняно з відповідним періодом 2016 року у 13,9% зростання середньої заробітної плати склало 136,8%. У січні-лютому 2017 року реальна заробітна плата щодо відповідного періоду 2016 року збільшилася на 19,7%", - розповів він.

За словами Реви, протягом минулого та поточного року також забезпечено зростання соціальних стандартів великими темпами у порівнянні з індексом інфляції.

Так, у 2016 році таке підвищення склало 16,1%, тоді як зростання споживчих цін склало 12,4%. У 2017 році буде забезпечено підвищення соціальних стандартів на 10,1%.

"Така стійка тенденція зростання соціальних стандартів забезпечує поетапне зростання реальних доходів населення і відновлення його купівельної спроможності", - наголосив чиновник.

Раніше економіст, який керує приватним інвестиційним фондом на фондовому ринку США Володимир Компанієць заявив, що в Україні середня заробітна плата за підсумками лютого 2017 року зросла до 6209 гривень.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...