Обережно! Вчені назвали продукти, які містять найбільше пестицидів

Науковці з міністерства сільського господарства США дійшли до висновку, які продукти є найбільш токсичними та небезпечними для здоров'я.

Вчені дослідили 47 овочів, інформує "Вісник здоров'я", передають Патріоти України. На 70% вирощених плодів вони виявили понад 230 пестицидів, а лише на одній полуниці – 20 пестицидів.

За результатами дослідження, у шпинаті вдвічі перевищувалась кількість пестицидів за вагою, ніж в інших овочах та фруктах. До списку токсичних продуктів також увійшли персики, вишня і яблука: 98% цих плодів містили, хоча б, один пестицид.

Далі у список увійшли нектарин, виноград, персик, груша, помідор, селера, картопля та солодкий перець. Список найбільше екологічно чистих плодів з низькою кількістю пестицидів посіли авокадо і кукурудза. За ними йдуть ананас, капуста, цибуля, заморожений горошок, папая, спаржа, манго, баклажани, ківі, диня, кольорова капуста і броколі.

Вчені порівняли результати дослідження із торішніми і виявили, що вони майже не відрізняються.

Що таке пестициди? Це хімічні речовини, що використовуються в рослинництві для боротьби з такими шкідниками, як жуки та гризуни. Навіть після ретельного миття плодів ці хімічні речовини і їх залишки можуть зберігатися, негативно впливаючи на здоров'я, яке виражається в проблемах розвитку у дітей та проблеми з фертильністю у дорослих.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...