Обдаровані діти встановили перший в історії України рекорд з ментальної арифметики

У дорослу категорію національної книги рекордів потрапили українські діти.

Сотні дітей з'їхались до столиці, аби встановити рекорд з рахування на абакусі

У столиці діти з усієї України влаштували групове заняття з ментальної арифметики. Так називається навичка рахувати на рахівниці, йдеться в сюжеті ТСН.
Для встановлення рекорду до столиці з'їхалися діти віком від 5 до 14 років. Обдаровані діти продемонстрували вміння рахувати співмірне за швидкістю з калькулятором. Маленькі учасники заходу впевнені, що корисна навичка обов'язково стане в нагоді вже в дорослому житті.

Викладачі ж говорять не так про математику, як загальний розвиток дитини. Мовляв, ментальна арифметика формує навичку вчитися, запам'ятовувати та оперувати інформацією. "Це розвиток образного мислення, це тренування двох півкуль, з допомогою яких дитинка розвиває себе, вона стає більш креативна, більш впевнена, в школі краще навчається", - переконує викладач ментальної арифметики Тетяна Шутко.

Мама 6-річної Тетянки радіє іншим результатам: за п'ять тижнів занять її дитина, у якої ДЦП, навчилась опановувати руку, яка до цього їй не піддавалася. "Коли дитина намагається рухати, вона не думає, що їй треба щось розробляти. Вона робить вправи – і потрошку воно розвивається. І ми маємо результат кращий", - зізнається мама рекордсменки Тетяна Копп.

Разом учасники дійства встановили перший в історії України рекорд у номінації на найбільшу кількість людей, які одночасно рахують на абакусі. "Вперше в історії дитячий рекорд внесений не в категорію "діти", а в категорію "наука і технологія" - цілком дорослу категорію", - розповіла керівник національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова.
Попри свій двохтисячний вік у східній традиції, в Україні ментальна арифметика лише набирає обертів. Наступного року ентузіасти планують виходити на міжнародний рівень. "Як тільки будемо готові, на наступний рік будемо відправляти переможця на міжнародну олімпіаду", - планує організатор Марина Мужановська. У подальших українських планах – включити ментальну арифметику в програму молодшої школи. Переговори з профільними відомствами вже відбуваються.
Автор: Кореспондент ТСН Ольга Нескородяна
Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...