Нижче плінтусу: Президент Польщі публічно звинуватив директора інституту національної пам'яті України

Хоча прізвище не пролунало, і заява упакована в дипломатичну форму, сам по собі випадок безпрецедентний, і не віщає нічого доброго україно-польським стосункам

Президент Польщі Анджей ДудаПрезидент Польщі Анджей Дуда заявив, що не можна погоджуватися з ситуацією, в якій "високопоставлені представники різного роду інституцій" в Україні поводяться таким чином, що це не відповідає реалізації двосторонніх відносин за принципом добросусідства.

Про це Дуда заявив в ефірі польського радіо Plus, коментуючи питання польсько-українських відносин в історичній площині, маючи на увазі, найімовірніше, Володимира Михайловича В'ятровича — українського науковця-історика, публіциста, дослідника історії визвольного руху, громадського діяча. В'ятрович - Кандидат історичних наук і Голова Українського інституту національної пам'яті. передають Патріоти України.

"Історична політика теж важлива, і складно з цим не погодитися, оскільки історія та історична пам’ять впливають на те, яким є фундамент, як формуються різного роду інституції, це впливає на відносини між людьми", - заявив Дуда.

Він підкреслив, що ці відносини "не можуть спиратися на брехню, наклепи, замовчування, заперечення історії, особливо трагічної історії".

Дуда зазначив: якщо відносини складаються нормально, то "потрібно говорити про історію, особливо її трагічні моменти, слід визнати провину і дозволити вшанувати жертв".

Він додав, що не можна погоджуватися на ситуацію, в якій "високопоставлені представники різного роду інституцій в Україні поводяться таким чином, що це не відповідає реалізації двосторонніх відносин за принципом добросусідських відносин".

Президент Польщі Анджей Дуда вважає неприйнятним, що люди з антипольськими поглядами займають важливі місця в українській політиці, і чекає від президента Порошенка виправлення цієї ситуації.

В МЗС України заявили, що в українській владі немає політиків з антипольськими настроями.

На тлі жорстких заяв з боку представників польської влади на адресу України Петро Порошенко ініціював проведення надзвичайного засідання консультаційного комітету президентів України та Польщі.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...