Нова схема відбирання грошей у населення: Комунальна афера

Схоже на те, що влада вигадала новий спосіб обкрадання українців.


Депутати готують нові закони для комунальної сфери, в яких вбачаються ознаки політичної корупції.

Про це заявили експерти.

Раніше парламент затвердив закон "Про ринок електроенергії", який розділяє поточну схему єдиного циклу виробництва-споживання електроенергії та розрахунків за неї.

Зокрема, раніше держкомпанія Укренерго купувала всю вироблену в країні електроенергію за різними тарифами (у ТЕС, АЕС, ГЕС, сонячних і вітрових станції), а потім продавала споживачам за єдиним тарифом через обленерго. Тепер же таку зрівнялівку скасували і провели ринкову реформу: зі схеми викинули Укренерго. Згідно з новими правилами, виробники можуть продавати електроенергію за ринковими цінами і самостійно обирати клієнтів.

При цьому, на думку аналітиків, тепер більш дешеву електрику АЕС і ГЕС почнуть продавати оптом за кордон, в Євросоюз: при собівартості в 2-3 євроцента на неї "заламають" у кілька разів більшу ціну. Ще одним основним покупцем стануть українські промпідприємства, що купують електрику оптом.

А ось населення буде змушене платити за дорогу електрику теплових, сонячних і вітрових станцій, які належать приватним компаніям (переважно ДТЕК Ріната Ахметова).

Таким чином, реформа енергоринку призведе до того, що тарифи для населення буде встановлювати не державний регулятор, а олігархи, які отримали повну свободу дій.

Крім того, уряд змінює політику і щодо субсидій на оплату ЖКП. У 2015 році їх роздавали всім охочим (їх отримують 7,6 млн сімей, 43% населення), проте останнім часом влада все частіше говорить, що кількість субсидіантів незабаром різко зменшиться (до 5 млн).

Крім усього цього, відповідно до законопроекту "Про житлово-комунальні послуги", прийнятому у першому читанні, українців почнуть не лише штрафувати за борги за комунальні послуги, але і заарештовувати банківські рахунки боржників. Причому попередньо повідомляти про це ніхто не збирається, процедура буде автоматичною.

У другому читанні законопроект ще не прийняли, його відправили на доопрацювання.

На думку економіста Олександра Пасхавера, соціально-економічна модель, яка склалася в Україні, є мережею олігархічних монополій, і якщо її зруйнувати в один момент, то на країну чекає економічний і соціальний колапс.

Автор матеріалу:

Ася Рябошапка

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...