Нова розробка талановитого українця: Робот, який допоможе очищати водойми (фото)

Кропивницький винахідник пропонує місту робота, який очистить річки від сміття.

Український студент Руслан Коптєв разом з командою розробив новий продукт, який допоможе очищати водойми від забруднень. Про це пише Ecotown, інформують Патріоти України.

Робот працює за принципом порохотягу – він збирає все сміття з поверхні річок. Розробка працює на сонячних батарея, а керувати ними можна через мережу WI-FI.


"У команди, яка працювала над цим винаходом, з'явилася ідея і мета очистити водойми міста від сміття. Цей робот був зібраний з підручних матеріалів. Ми його запустили, протестували – він працює", – розповів Коптєв.

Під час тестування робот з річки Інгул у Кропивницькому зібрав близько 20 кг сміття.

Як розповів розробник, вартість пристрою становить 25 тисяч доларів. Він вже звернувся до мерії та готує детальний звіт про всі необхідні витрати і нюанси експлуатації.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...