Нова пісочна відеолистівка до 1030-річчя Хрещення Русі від відомої художниці з Криму

Ця робота була створена в Сербії, де художниця перебуває зараз з творчим візитом.

Заслужений художник Криму Ксенія Симонова представила Інтернет-спільноті відеолистівку з піску до 1030-річчя Хрещення Русі, інформують Патріоти України. Робота над відео проходила в Сербії, де зараз знаходиться з творчим візитом "пісочна" художниця.

Ксенія Симонова. Роботи. Фото:simonova.tv

28 липня святкується День Хрещення Русі (998 рік), встановлений в день пам'яті святого рівноапостольного князя Володимира. Пісочний ролик, намальований кримської художниці, веде глядачів в глиб часів, на берег Дніпра, де рівноапостольний Князь, прозваний Володимиром-Ясне Сонечко в супроводі духовенства простягає руку з хрестом над людьми, які приймають хрещення у водах Дніпра.

Симонова визнається, що вважає цю дату вкрай значущої для світу:

"Я вважаю цю дату дуже важливою для нас. Пам'ятаєте, як 1000-річчя Хрещення Русі почало змінювати ставлення радянського суспільства до віри? Це було 30 років тому. Я багато думаю про цю подію. Що воно дало нам. Як змінило людей. Хрещення Русі - давно вже не тільки релігійна дата. насправді, важко відтворити або навіть уявити собі в повній мірі таку масштабну особистість, як князь Володимир. Тому поки вийшла відеолистівки, а не фільм про нього. Я сподіваюся, такий фільм буде знятий мною - для цього потрібно багато часу ".

31 липня Симонова виступить в швейцарському Верб'є на музичному фестивалі з пісочною анімацією на "Попелюшку" Прокоф'єва, 1 серпня в Верб'є відбудеться творча зустріч з художницею.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...