Неймовірний лайфхак: Учена з Індії показала, як обдурити мозок і побачити "дірку в долоні" (відео)

Щоб пересвідчитися у гнучкості нашого мозку, нейробіологиня пропонує взяти аркуш паперу і провести невеликий експеримент.

Хочете пограти зі своїм мозком – візьміть аркуш паперу, не обов’язково чистого – можна з написами. А далі – науковиця з Індії Шубга Толе спробує показати, як його обдурити. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на відео TED Talks India.

Шубга Толе. Фото ted.comНейробіологиня Шубга Толе працює в Інституті фундаментальних досліджень Тата у Мумбаї.

На конференції TED вона запропонувала один експеримент, який ми пропонуємо повторити.

"Немає нічого, що б наш мозок не міг зробити – хтось із нас ходить у гори, хтось працює інженером, хтось інший у цей час пише вірші чи малює. Всі ці здатності нам дає мозок. Він є таким-собі фантастичним комп’ютером, а всі ми знаємо, що комп’ютер збирається з частинок. Хто ж тоді збирає мозок?" – інтригує Шубга Толе.

Науковиця пояснює, що кожна частинка мозку людини створюється ще в утробі матері, а згодом вони з'єднуються.

Схема цих з’єднань визначає основні здібності й таланти людини, наприклад, майже всі люди мають фізіологічні можливості, щоб ходити, але у когось хода більш граційна, інший крокує незграбно.

Досить просто поглянути на те, як людина йде по вулиці й визначити – вона танцює чи займається атлетикою.

"Так само ми дивимося на світ – кожна людина зі своєї перспективи. Хтось має схильність до естетичного чуття й стає архітектором, дизайнером чи художником", – додає Толе.

Щоб пересвідчитися у гнучкості нашого мозку, нейробіологиня пропонує взяти аркуш паперу і скрутити його у трубочку.

Далі потрібно тримати аркуш-трубку в одній руці, прикласти до нього розкриту долоню іншої.

Спробуйте наблизити обидві руки до обличчя так, щоб одне око дивилося в отвір скрученого трубкою аркуша, а інше затуляла рука. Не заплющуйте очі.

Далі, продовжуючи тримати однією рукою паперову трубу, відкриту долоню відсуньте до краю згорнутого аркуша.

Експеримент із скрученим папером. Скріншот з відео

"Що ви бачите? – запитує Толе.

Деякі люди казали мені, що у них дірка в долоні". Річ у тім, що людина сприймає світ через 5 відчуттів. Вони дають сигнал мозку, який запускає свою операційну систему й підштовхує людину зрозуміти: "о, це листя на дереві – зелене", "цей стіл – твердий". І так, "тут же дірка у моїй долоні".

Науковиця пояснює, що так працює наш мозок – сигнали від обох очей накладаються один на одного, і в людини немає вибору.

Усі схеми в мозку людини розвиваються із дитинства. Тож Шубга Толе радить із раннього віку підштовхувати дітей до можливості спробувати себе у різній діяльності й відчути, що по-справжньому "своє".

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...