Небезпечно! Дипломат пояснив, як Кремль може використати ліквідацію Захарченка проти України

Кремль уже почав активно використовувати історію із вбивством Захарченка у війні проти України.

Історію з ліквідацією лідера бойовиків Олександра Захарченка можна активно використовувати з пропагандистською метою проти України, і саме цим зараз і займається Кремль, інформують Патріоти України. Зокрема, уже з Росії лунали заяви, за якими у вбивстві окупанта звинувачується Україна.

Таку думку висловив керівник Центру дослідження Росії, колишній міністр закордонних справ України Володимир Огризко.

За його словами, ліквідований лідер бойовиків Олександр Захарченко – злочинець, який не був першим і, на жаль чи на щастя, не був останнім у довгому ланцюгу прибраних Росією свідків її злочинів.

"З Москвою жити – по-московськи вити. Там не люблять живих свідків. А тому нічого надзвичайного, з точки зору Москви, не сталося – просто "прибрали" того, хто багато знав і хто міг в будь-який момент в разі успішної спецоперації української сторони опинитися на території, що контролюється Україною, а далі – за знайомою і зрозумілою схемою… З точки зору Москви, таких краще одразу прибрати, щоб раптом потім цього не сталося", – підкреслює він.

Як зауважив дипломат, історію з ліквідацією Захарченка можна активно використовувати з пропагандистською метою проти України, і саме цим зараз займається Москва, намагаючись звинуватити Україну у вбивстві окупанта та загальмувати процес із врегулюванню ситуації на Донбасі.

Думаю, Росія просто використовуватиме всю цю історію з єдиною метою – розгортання пропагандистської кампанії проти України, звинувачуючи її безпідставно у цьому вбивстві і, таким чином, відтягуючи на максимально довгий період будь-які конкретні кроки до врегулювання конфлікту, посилаючись на таку "погану політику" Києва,
– зазначає Огризко.

Водночас він додає, якщо аналізувати ті заяви, які лунали з Кремля після вбивства ватажка "ДНР", стає очевидно, що все це дуже гармонійно лягає в цю логіку.

Нагадаємо, увечері 31 серпня стало відомо, що внаслідок вибуху у центрі окупованого Донецька було вбито одного із ватажків проросійських бойовиків Олександра Захарченка. Згодом у силових структурах окупаційної адміністрації Донецька поспішно заявили про затримання "українських диверсантів", яких підозрюють в організації вибуху.

Крім того, майже одразу після вибуху з’явилась реакція МЗС Росії на резонансне вбивство ватажка донецьких окупантів. Також ФСБ Росії відправила на Донбас своїх співробітників, аби ті нібито допомогли у розслідуванні злочину. Зокрема, російські силовики вже вказали на ймовірний український слід у злочині.

Джерело: УНІАН
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...