Не тільки шкодить фігурі: Вчені з'ясували, чим небезпечний сидячий спосіб життя

Сидячий спосіб життя має немало інших негативних наслідків, крім згубного впливу на фігуру.

Те, що сидячий спосіб життя шкідливий і треба більше рухатися – ми знаємо. Тепер же вчені виявили, що він шкодить ще й нашій пам’яті, інформують Патріоти України.

Науковці з Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі провели дослідження і з’ясували, що сидячий спосіб життя пов’язаний зі тоншанням зони мозку, яка відіграє дуже важливу роль в роботі експліцитної пам’яті.

Цей тип пам’яті фіксує факти та події і дозволяє свідомо повертатися до спогадів. Результати дослідження опубліковані в журналі PLOS One, пише Naked Science.

Вчені виявили, що навіть інтенсивна фізична активність не захищає мозок від наслідків тривалої нерухомості. Сидячий спосіб життя має немало інших негативних наслідків. Його пов’язують з більшим ризиком серцево-судинних хвороб та ожиріння.

Ця робота – лише перший етап дослідження впливу способу життя на пам’ять, тому в ній брали участь кілька десятків людей. Науковці опитали 35 добровольців віком від 45 до 75 років. У жодного з них не було симптомів деменції, неврологічних розладів, травм голови чи хімічної залежності.

Волонтери розповіли дослідникам про те, скільки годин на день вони зазвичай сидять, а скільки займаються різною інтенсивною чи помірною фізичною активністю. Згодом вони пройшли МРТ. Так вчені побачили зв’язок між кількістю годин, проведених сидячи, і зменшенням товщини медіальної скроневої частки кори великих півкуль головного мозку.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...