Наступ українізації: Нацрада збирається ще збільшити кількість української музики на радіо

Нацрада завершила черговий етап моніторингу 16 радіостанцій та довела їх готовність до наступних змін.

Нацрада хоче ще збільшити кількість української музики на радіо, повідомляють Патріоти України з посиланням на пост Сергія Костинського у соціальній мережі Facebook.

Перевірка радіостанцій довела їх готовність до наступних змін.

Українські радіостанції готові до збільшення кількості вітчизняної музики у ефірах, пише член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський у себе в Facebook.

За його словами, Нацрада завершила черговий етап моніторингу 16 радіостанцій, серед яких "Українське радіо", "Луч", "Культура", "Країна ФМ", "Понеділок", "Русское радио" - Україна", "Мелодія", "Перець ФМ", "Авторадіо", "Люкс ФМ", "Шансон", "Kiss FM", "Наше радіо", "Ретро", "?Хіт FM" та "Ера" на предмет виконання вимог закону про мовні квоти, результати якого виявилися досить втішними.

"Порушень не виявлено. Найбільша частка українських пісень лунає в ефірі "Країна ФМ" (100%), "Луч" (98%), "Культура" (66%) і "Українське радіо" (90%)", - зазначив він.

Та додав, що в середньому частка пісень українською мовою на інших 12 мережевих радіостанціях склала 32%, а це дає підстави стверджувати, що вони готові до збільшення з 8 листопада квоти з 25 до 30%.

Костинський також зазначив, що частка ведення передач державною мовою на цих радіостанціях в середньому становить 80,8%, тоді як закон вимагає 50%, а з 8 листопада - 55%.

У листопаді минулого року набув чинності закон про квоти на пісні українською мовою. Згідно з яким, мовлення кожної телерадіоорганізації має складатися з національного аудіовізуального продукту не менш ніж на 50%. Також телерадіоорганізації при здійсненні радіомовлення повинні забезпечувати частку пісень державною мовою не менше 35% від загального обсягу пісень поширених протягом доби. При цьому телерадіоорганізації, в чиєму ефірі музичні твори на мовах Європейського Союзу складають не менше ніж 60%, мають трохи меншу квоту - а саме 25% україномовних пісень.

За невиконання цих вимог телерадіоорганізаціям загрожує штраф у розмірі 5% загальної суми ліцензійного збору.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...