Наш стиль: 7 найцікавіших українських брендів одягу в стилі етно (фото)

Створити вишуканий образ за допомогою вишиванки в час шаленої популярності всього українського – не так просто.

Львівський журнал «Закупи» вирішив шукали вишиванки, “в яких ви не загубитесь у натовпі навіть на концерті до Дня незалежності”, повідомляють Патріоти України.

Чернікова

chernokova003

Дизайнерка з Івано-Франківська Люба Чернікова шиє одяг у етностилі вже шостий рік поспіль, але й перші її колекції зараз виглядають актуальними. Соковиті кольори, натуральні матеріали, осучаснені мотиви старовинних вишивок – пальто чи сукня від Чернікової доречні як при святі, так і на щодень.

Скільки коштують: 1350-4500 гривень

Дизайн-студія Світло

svitlo10

Джинсова сукня з вишитими об’ємною гладдю на тонкому полотні рукавами, льняні та оксамитові бомбери з рукавами, вишитими традиційними взорами – у колекціях студії змішались докупи етно, вінтаж та сучасні матеріали і крій. Студія, заснована у 2011 році киянками Світланою Кубрак та Наталією Шевчук, починала з аксесуарів та декорів. Та коралі від «Світла» можна придбати й нині – вони добре пасуватимуть до суконь студії.

Отаман

otaman05

Класичний крій, розширена донизу спідниця, яскраві барви вишивки – у сукнях з останньої колекції ательє Отаман ви будете виглядати не гірше, ніж дружина Президента. Але якщо вам більше імпонує вишиванка, то в Отамані теж є з чого обирати.

Скільки коштують: сукня – 3000-7500 гривень, вишиванка – 1650-3800 гривень.

Varenyky Fashion

varenyky003

Іронічна назва вимагає такого ж незвичного підходу до дизайну. Varenyky Fashion вишивають традиційними українськими взорами джинсові куртки, міксують вишивку і камуфляж, пропонують носити вишитий комбінезон замість традиційної вишиванки. Хоча у колекції є й традиційні вишивані сорочки та сукні.

Скільки коштують: 1500-10000 гривень.

Foberini

foberini03

Сукні та вишиванки Foberini мають свій, впізнаваний стиль – пишні рукави щедро зашиті вишивкою, що контрастує із кольором самої сукні.

Скільки коштують: 2700-5900 гривень

Вільні люди

vl001

Вільні люди – це сукні та вишиванки в стилі етно за притомною ціною. Півники, троянди, геометричні узори, традиційний крій, але при цьому виглядають вони сучасно.

Скільки коштують: 1750-1980 гривень

Etno Chic Studio

etno005

Ще одна київська дизайн-студія, що експериментує зі старовинною вишивкою та сучасним кроєм.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...