"Напхали ліками, шість днів провів у комі", - кримська активістка

Кримська активістка розповіла що робили з засудженим у Росії українцем.

Клиха засудили нібито за участь у першій чеченській війні в 1995 році/ Фото: hromadske.ua

Засуджений у Росії українець Станіслав Клих впадав у кому. Про це в ефірі радіо "Крим.Реалії" повідомила з посиланням на матір Клиха кримська активістка Ольга Афанасьєва, передають Патріоти України.

"Я розмовляла з його мамою, вона їздила до нього нещодавно, і він дійсно перебуває в дуже тяжкому стані. Його забирали у психіатричну клініку, так напхали ліками, що він шість днів провів у комі, у нього пролежні", – сказала вона.

За словами активістки, мати Клиха "дуже засмучується".

"Каже, що, можливо, зараз його ще можна врятувати, щоб хоч якийсь розум у нього залишився... Мова йде про збереження життя", – зазначила Афанасьєва.

Тамара Клих розповідала, що її сина на деякий час переводили у психіатричну лікарню, але потім повернули до в'язниці.

"Він ніби чумноватий такий після "психушки". Він не може себе обслужити, тому що на лівій руці два пальці не діють, на правій – три пальці не працюють", – зазначила вона.

Мати українця заявила, що він перебуває в апатії і не вірить, що може вийти з в'язниці.

У травні 2016 року суд у Грозному (Чечня) засудив українців Станіслава Клиха і Миколу Карпюка, які нібито брали участь у першій Чеченській війні в 1995 році на боці чеченських повстанців, до 20 років і 22,5 року позбавлення волі відповідно.

В обвинувальному висновку зазначали, що Карпюк керував загоном "Вікінг", який воював проти російської армії в Чечні. Нібито його підлеглий Клих 22 роки тому особисто вбив чотирьох російських військових, а колишній прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, який входив до складу загону, стріляв по росіянах із автомата Калашникова приблизно 10 разів.

Обидва українці всі обвинувачення категорично заперечують. За їхніми словами, вони ніколи не були в Чечні і не брали участі у бойових діях.

Адвокати Клиха неодноразово говорили, що його психічний стан є нестабільним через тортури, які застосовували до нього під час допитів.

Карпюк відбуває покарання в колонії Володимирський централ.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...