Найпопулярніші способи позбутися комарів у квартирі, - лайфхак

Найбільш ефективними виявилися народні методи.

Настирливе дзижчання комарів і червоні плями від їх укусів, які нестерпно сверблять - річний кошмар кожної людини, пише видання Україна Online, повідомляють Патріоти України. Особливо страждають маленькі діти. Імунна система у них ще слабенька, так що звичайний укус може закінчиться важкої алергічної реакцією. Тому всі ми, як тільки стає тепло, запасаємося антимоскітними сітками, кремами, аерозолями, фумігаторами, чудо-спіралями, які видають їдкий густий дим. Але дрібним кровопивцям це, здається, байдуже. Будьте впевнені, ці комахи долетять навіть на дев'ятий поверх, якщо захочуть поласувати свіжою кров'ю. І в спеку від них під ковдрою не сховаєшся.

Пропонуємо наступні надійні і практичні способи, щоб позбутися від комарів в квартирі.

Найбільш ефективними виявилися саме народні методи. По-перше, дешево і просто, по-друге, без шкоди, по-третє, варіантів безліч.

Відвар гвоздики для тіла

Наприклад, відлякувати комарів можна відваром гвоздики. П'ять грамів спеції потрібно всього лише залити склянкою води і прокип'ятити п'ятнадцять хвилин. Далі десять крапель відвару додайте в столову ложку будь-якого одеколону. Все, отриманою сумішшю можна натирати відкриті ділянки шкіри. Тільки врахуйте, що діяти вона буде всього пару годин.

Ефірні масла - відлякувач комарів

До речі, можна і не варити Антикомарин зілля. Просто змастіть тіло маслом гвоздики, анісу, базиліка або евкаліпта. Не хочете пахнути як ялинка - капніть ефірне масло на розпечену сковорідку. Масло чайного дерева взагалі чудодійний засіб. Мало того, що відлякує ненависних комарів, так ще й знімає набряклість і свербіж при укусах.

Палимо тютюн і хвою

Не менш дієвим є і запах тютюнового диму, спаленої хвої, ялівцю або валеріани. Експериментувати, звичайно, краще на вулиці, якщо хочеться ввечері спокійно посидіти біля багаття на дачі. Тільки не перестарайтеся з валеріаною, а то збіжаться всі сусідські коти.

Простий помідорний спосіб

Позбутися від комарів допоможе також, як не дивно, звичайні листи томату. Посадили грядку помідорів - вберегли себе від укусів і урожай зібрали. Звичайно, догляд за розсадою вимагає часу, тому можна використовувати інші нестерпні кровожерами запахи, наприклад, запах бузку, черемхи, лаванди, м'яти.

Як варіант, посадіть біля вікон свого будинку бузину, а її свіжі гілки розставте в кімнатах.

Дієві антимоскітні сітки і фумігатори

Допомагати повинна і москітна сітка на вікнах, але вона не гарантує, що комарі вдома не з'являться. Особливо просунуті можуть скористатися модним «гаджетом» - фумігатором. Прилади діють від мережі змінного струму і обладнані спеціальною пластинкою, яка поширює шкідливі «флюїди», відлякуючи кровопивців. Електрофумігатор досить практичний у використанні - потрібно лише вчасно міняти пластину.

Пастка з пляшки

Любителі погратися можуть зробити пастку з пластикової пляшки. Зробити її досить просто. Зріжте верх пластикової пляшки. Залийте в нижню частину ємності склянку теплої води. Киньте в воду 2-3 ст.л. цукру і розмішайте. Додайте 1-2 г дріжджів. Накрийте пастку зрізаної горловиною пляшки шийкою вниз. Встановіть пастку неподалік від місця відпочинку.

Існують також же готові пастки-липучки від комарів. Вони розроблені і призначені не тільки для комарів, але і для інших шкідливих комах. Це рулон липкої стрічки, який розтягують і підвішують в тому місці, де ви хочете позбутися від паразитів. Комар летить на спеціальний запах, сідає на стрічку, а злетіти вже не може. На такий пастці будуть збиратися мухи, дрібна мошка, і навіть оси.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...