Найкращою на престижному кінофестивалі стала українська короткометражка (відео)

За версією Молодшого журі Міжнародного кінофестивалю в Локарно назвали українську короткометражку режисера Павла Острикова "Випуск 97".

Скріншот

Про це Остриков повідомив у Facebook.

"Нервувались більше, ніж завжди, оскільки вперше на кінофестивалі такого рівня. Але глядачі відреагували на фільм чудово. Приємно було побачити після показу українську сім'ю, яка наразі живе у Швейцарії більше 10 років. У такі моменти розумієш, що перебуваючи за кордоном, хоч іноді хочеться повернутись додому, навіть за допомогою кіно", — розповів Остиков.

Зазначимо, що прем’єра короткометражки відбулась в липні на Одеському кінофестивалі. Тоді журі українського конкурсу назвали "Випуск 97" кращим українським короткометражним фільмом.

Фільм розповідає про дивакуватого чоловіка Романа, який ремонтує телевізори та продає антени на ринку. Одного дня він зустрів свою однокласницю, яку не бачив понад 20 років і робить усе, щоб знову її не втратити. Головні ролі у фільмі зіграли Олександр Пожарський та Олеся Островська. Продюсером короткомеражки став Юрій Мінзянов.

Зазначимо, що фестиваль в Локарно вважається одним із найважливіших у світі. По значимості він на четвертому місці після Канн, Венеції та Берліну.

Джерело
Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...