"Нагороджували за рогом школи, а не на лінійці": У мережі скандал навколо директора школи, в якій навчається син загиблого в АТО

Директорка Морозівського НВО, не дозволила ані привітати хлопчика Іллю, ані урочисто вручити подарунки сироті від військових – як знак, що подвиг його тата не забутий, і сина героя не залишать без підтримки і навела дивні аргументи.

На цих фото – історія родини. В Морозівці під Києвом був тато Денис і мама Юлія, були в них двійко хлопчиків – Ілля і Кирило. А потім прийшла війна, тато Денис Попович вдягнув камуфляж, поїхав на фронт – і віддав життя, рятуючи нас від окупації і побратимів від смерті. Лишилися тільки мама Юлія і Ілля з Кирилком, тоді їм було 7 і 5 рочків. Іменем героїчного гранатометника назвали школу в Морозівці. А потім Ілля пішов до школи. І військовий комісар, що відпроваджував тата на фронт, прийшов до хлопчика Іллі – бо в Іллі більше немає тата, котрий приведе його за руку на 1 вересня, тата забрала війна.

Комісар прийшов, щоби подякувати за подвиг тата і подарувати дрібнички до школи (бо для сиріт і вдів бійців немає «дрібничок» - їм потрібна найменша допомога, але важливіше – увага і пам’ять). Але директорка Морозівського НВО імені Дениса Поповича, Вікторія Миколаївна Чіхман, не дозволила ані привітати хлопчика Іллю, ані урочисто вручити подарунки сироті від військових – як знак, що подвиг його тата не забутий, і сина героя не залишать без підтримки й захисту.

Аргументів директорка (поки директорка, сподіваюсь; дуже ненадовго директорка) навела два:

- нібито вона не може допустити офіційну особу на лінійку, бо то загальне розпорядження по МОН, «без офіційних осіб і промов»;

- «Інші діти заздритимуть». Це цитата. Так, вона отак і сказала про подарунок від військкомата сироті – «діти заздритимуть». Загиблому тату заздритимуть?! Сирітству заздритимуть?!! Вдовиній долі, копійкам соцвиплат, залежності від підтримки «заздритимуть»?!! Ах ти ж ***!!!

В результаті білявий хлопчик, котрого вже ніколи не підніме високо-високо над усіма сміливий і усміхнений тато, тихо й сумно слухав слова подяки полковника Олександра Лисенка за рогом школи, подалі від людських очей. «Щоб ніхто не заздрив».

А на лінійці тим часом урочисто вручав подарунки іншим дітям бородатий мужик в довгій сукні і золотій біжутерії. І зустрічали з короваями когось там з райадміністрації. Бо вони не в камуфляжі. І не до сироти бійця. Їм можна. До них в (екс-?)директорки Чіхман жодних претензій.

Так от. Я дуже хочу, щоби ця «директорка», а заодно її завуч і решта педколективу, в котрих в жодної бюрви не стало совісті й поклику серця наставника захистити сироту, в жодної не стало педагогічного розуміння і таланту самим подякувати Іллі за подвиг його тата і розказати дітям, який то високий чин – віддати життя за рідну землю!.. Отже – я дуже хочу, щоби вони більше на гарматний постріл не наблизились до жодної дитини! Щоби їх не взяли громадським туалетом керувати вже ніколи в житті! І мене щиро не цікавить, як вони виживатимуть і що їстимуть. Бо є священний обов’язок вчителя. Є громадянська свідомість. Є совість, врешті-решт. І ні, «християнської моралі» немає – бо вони отаке витворили власне як християнки, і щасливо всміхались попу при тому. Котрий також нічого неправильного в ситуації не побачив, а далі гордо стояв при мікрофоні.

Можете вважати це надмірною жорстокістю. Чи браком терпимості до людей. Але у кожного є межа. І оце – за моєю межею розуміння, терпіння і будь-чого.
--
Фото взято в тому числі зі сторінки допомоги родині Дениса Поповича.

Alex Golobuckij


Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...