Начальник Генштабу ЗС Росії зробив скандальну заяву про тисячі загиблих співгромадян у Сирії

За даними начальника Генштабу РФ за останні два роки в Сирії вбили майже 3 тисячі бойовиків-росіян.

Генеральний штаб Збройних Сил РФ повідомив про масову загибель вихідців з Росії на території Сирії, передають Патріоти України.

Зокрема, як розповів начальник Генштабу ЗС РФ Валерій Герасимов, за останні два роки в Сирії вбили 2,8 тисячі бойовиків, які є вихідцями з Росії і 1,4 тисячі вихідців з ближнього зарубіжжя.

«Всього звільнено понад 1000 населених пунктів, знищено більше 54 тисяч бойовиків незаконних збройних формувань», – сказав Герасимов.

За словами начальника Генштабу ВС, військові випробували в Сирії всі сучасні зразки російського озброєння і техніки, в тому числі ракети морського і повітряного базування, авіаційні засоби ураження, комплекси розвідки і цілевказівки.

3 листопада сирійська армія заявила про звільнення сирійського міста Дейр-ез-Зор від бойовиків «Ісламської держави». У вересні військам режиму Башара Асада за підтримки російської авіації вдалося прорвати блокаду Дейр-ез-Заура, яка тривала з 2014 року.

Бойовики ІД встановили контроль над містом Дейр-ез-Заур в 2014 році, за винятком місцевого аеродрому. Сирійські війська і 93 тисяч цивільних осіб перебували в облозі протягом трьох років. У жовтні повідомлялося про звільнення міста Ракка — «столиці» «Ісламської держави».

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...