На Землю насувається глобальна катастрофа. Залишилося 17 років

Вчені забили тривогу через незворотні процеси на Землі.

Людство не зможе обмежити зростання глобальної середньої температури, якщо до 2035 року не прийме заходи по боротьбі зі зміною клімату, інформують Патріоти України.

До такого висновку прийшли вчені з Утрехтського університету в Нідерландах. На їхню думку, шанс зупинити глобальне потепління на 1,5 градуса вже практично втрачено. Критичним для середньої глобальної температури планети, порівняно з серединою 19 століття, кордоном є два градуси за Цельсієм. Про це повідомляє журнал Earth System Dynamics.

Відзначається, що в 2015 році було прийнято Паризьку хартію, яка передбачає, що небезпечний кордон не буде перевищений завдяки обмеженню викидів парникових газів.

"У нашому дослідженні ми показали, що для дій у сфері захисту клімату є жорсткі дедлайни. Ми прийшли до висновку про те, що залишилося дуже мало часу до того моменту, коли паризькі мети (1,5 і 2 градусів) стануть недосяжними навіть при різкому скороченню викидів", - сказав Хенк Дейкстра з Утрехтського університету.

На думку вчених, усвідомлення термінів для дій допоможе політикам прийняти рішення і вивести людство на безпечну кліматичну траєкторію. Такі підрахунки дослідники вважають оптимістичними, оскільки вони не в повній мірі враховують вплив інших парникових газів, крім CO2.

"Якщо збільшити необхідну ймовірність (обмеження потепління) до 95%, точка неповернення для двох градусів зміщується на 2022 рік, а для півтора градусів вона вже пройдена", - зазначили вчені.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...